Tavsiyemiz
Filtreler
Hizmet Kategorileri
Sağlık
blog-image tavsiyemiz

Antalya'daki Şelaleler

Antalya'daki Şelaleler

author
Admin
23/10/2024

Kurşunlu Şelalesi

 

Kurşunlu Şelalesi’ne su 18 metre yükseklikten dökülmekte ve küçük şelaleciklerle 7 adet küçük gölet birbirine bağlanmaktadır. Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde kalmaktadır. Bu alan 1986 yılında park haline getirilerek ziyarete açılmıştır. Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.

 


Düden Şelalesi

 

Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alır ve Düdenbaşı denilen noktada yer yüzüne çıkar. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Antalya’ya yaklaşık 7 km uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden (ya da Karpuzkaldıran Şelalesi) ve Varsak’a 1 km uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi’dir. Bu iki kola ayrılan şelaler Akdeniz’e dökülür.

 


Manavgat Şelalesi

 

Manavgat Şelalesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Manavgat Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. Antalya’ya 72 km mesafededir. Manavgat ilçesinin 3 km kuzeyinde bulunan ve adını bu ilçeden alan şelale, ırmak sularının 3-4 m’lik bir falezden düşmesiyle meydana gelir. Az bir yükseklikten dökülmesine rağmen geniş bir alan üzerinde yüksek bir debiyle akar.

 


Gebiz Uçansu Şelalesi

 

Uçansu Şelaleleri Antalya’ya 70 km uzaklıkta olan iki şelaledir.Antalya Alanya karayolundan Gebiz sapağından girilir ve Gebiz’e bağlı Akçapınar köyünde olan şelaleler için Gebizden sonra da 17 km daha gitmek gerekiyor.

 

 

Gündoğmuş Uçansu Şelalesi

 

Antalya’nın Gündoğmuş İlçesi’nde, Torosların zirvesinde doğan ve yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki Uçansu Şelalesi, ‘ormanın içindeki saklı cennet’ olarak tanınmaya başlandı. Henüz çok az kişi tarafından keşfedilen Uçansu Şelalesi, her yıl binlerce turistin üzerinde rafting yaptığı Alara Çayı’nın kaynağını oluşturuyor.

 

 

Gizli Cennet ( Değirmendere ) Şelalesi

 

Çevredeki yöre halkı tarafından bilinen fakat bir girişimci tarafından orman müdürlüğünden kiralanıp dinlence yeri olarak turizme açılmadan önce varlığından herkesin haberdar olmadığı (hala çok insan trafiği yok ) doğayla başbaşa kalınabilecek güzel bir yer. Yol tabelalarını doğal olarak bu işletme hazırladığı için kendilerine göre ilgi çekici bir isim bulmuşlar.

 

 


Karpuzkaldıran ( Aşağı Düden ) Şelalesi

 

Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km. uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden alır ve Düdenbaşı denilen noktada yer yüzüne çıkar. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Antalya’ya yaklaşık 7 km. uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden ve Varsak’a 1 km. uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi’dir. Bu iki kola ayrılan şelaler Akdeniz’e dökülür.

 


Düden Kıyı Şelalesi

 

Antalya’ da yaygın olarak bilinen ismi Karpuzkaldıran Şelalesi olan bu şelale, Düden Şelalesi’ nin devamı olduğu ve deniz kıyısında olduğu için bazı kaynaklarda Düden Kıyı Şelalesi diye de geçer. Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km. uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden alır ve Düdenbaşı denilen noktada yer yüzüne çıkar.