Tavsiyemiz
Filtreler
Hizmet Kategorileri
Sağlık
blog-image tavsiyemiz

Seferihisar Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

author
Admin
10/09/2024

Seferihisar Gezi Rehberi yazımızda sizlere genelde anlatılan en popüler yerler haricinde İzmir’de yaşamanın da avantajı ile daha az bilinen yerlerden de bahsedeceğiz. Güzel koyları, plajları, pazarları ve tarihi yerleri ile Seferihisar mükemmel bir tatil rotası.

Seferihisar Nerede?

Seferihisar, İzmir’de yer alıyor. İzmir’in batı kısmı diyelim detay olarak. Bir tarafı Çeşme, bir tarafı ise Gümüldür’e komşu. Baştan sona plajlar ve tatil beldesi bölgesi burası.

Seferihisar’a Nasıl Gidilir?

Kendi özel aracınız ile gidecekseniz 3 adet alternatif yol var.

İlki Çeşme otobanından devam ederken Seferihisar çıkışından devam etmek.

İkincisi Özdere – Gümüldür tarafından sahili takip ederek gidilen yol. Bu yolu tercih etmek için Selçuk ya da Kuşadası tarafından gelmeniz gerekiyor. O bölgeler için en kısa yol burası.

Üçüncü ve son rota ise biraz macera arayanlar ile gezelim görelim yeni yerler keşfedelim kafasındakiler için. Menderes’ten Efemçukuru ve Çamtepe köylerini takip edip, oradan Bademler’e ulaşmanız gerekiyor. Bademler’den de Seferihisar’a devam etmelisiniz. Bu yolu takip ederseniz yolun sonunda Bademler’e gelmeden Ayda Winery & Winehouse’dan da geçeceksiniz. Özellikle gün batımı manzarasında şarap keyfi yapmak için mükemmel bir yer.

Seferihisar Nasıl Bir Yer?

Buradaki yerleşim binlerce yıl öncesine dayanıyor. Teos Antik Kenti’ne gittiğinizde bölgenin tarihini de gezmiş olacaksınız.

Burada özellikle popüler mekanlar kale içinde her pazar günü kurulan Seferihisar pazarı ile plajların olduğu bölgeler. Yaz mevsimi harici aylarda son derece sakin olan Seferihisar Slowfood felsefesine sahip bir yer aynı zamanda.

Seferihisar’da Yapılacak Şeyler

Seferihisar Gezi Rehberi yazımızın keşif bölümüne geldi sıra. Anlatacağımız çoğu yer bölgenin en turistik kısmı olan Sığacık’ta.

Merkeze Uzak Plajlar

Ekmeksiz Koyu ve Plajı

Seferihisar’daki en iyi koy aslında burası. Neden “aslında” dedik peki? Çünkü buraya giriş biraz meşakatli. Giriş kısmına yapılan otellerin inşaatı nedeniyle ara ara yol kapanıyor, ara ara açık oluyor. Aracınızı bıraktıktan sonra da 10 dakika kadar yürümeniz gerektiği için o yoldan geçiyorsunuz.

Açık dönemine denk gelirseniz, incecik kumu, sığ olması ve arka tarafının ağaçlık olması nedeniyle direkt ilk tercihiniz olmasını öneririz. Ancak burada bir uyarı yapalım. Burada herhangi bir tesis yok. Duş, şemsiye, şezlong, tuvalet de yok. Yani herkese uygun değil. Biz sadece doğal güzellik için gidiyoruz diyenlere tavsiye ederiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Maden Ocağı Koyu

Ekmeksiz’e oldukça yakın konumda bulunuyor. Aracınızla 100 metre kadar sahile yaklaşıp sonra dağ tepe yürümeniz lazım. Yolu zorlu olduğu için az eşya ile inmenizi öneririz.

Burada da herhangi bir tesis bulunmuyor. Burası taşlık bir denize sahip. Deniz ayakkabısı yanınızda bulunursa rahat edersiniz. Denizinin taşlık olmasının da etkisi ile adeta bir akvaryum görüntüsüne sahip. Özellikle deniz altını seyretmek için de ideal bir yer olduğunu ekleyelim.

Google Maps konumu için tıklayın.

Akarca Plajı

Akarca Sahili oldukça uzun bir sahil. Halk plajı olan kısmı da var, ücretli işletmelerin olduğu yerler de.

Kum ve sığ plajlar olduğu için hepsi çocuklu ailelere uygun. Aynı zamanda kafe, duş, şezlong, şemsiye gibi hizmetler de bulunuyor. Bu bölge yoğun yazlık bölgesi olduğu için hafta sonları kalabalık olabiliyor.

Sahile indiğinizde sırasıyla Bongo Beach, Mali Beach ve Sahil Beach’i göreceksiniz. Hepsi ücretli yerler. Biz burada genelde Sahil Beach’i tavsiye ediyoruz. Giriş ücreti 75 TL. Buna 2 şezlong,1 şemsiye ve 1 adet alkollü ya da 2 adet alkolsüz içecek dahil.

Google Maps konumu için tıklayın.

Merkeze Yakın Plajlar

Akkum Plajı

Akkum Plajı bir halk plajı. Kum ve hemen derinleşmiyor. Ancak çok dar bir alanda olduğu için kalabalık olabiliyor. Bu bölgede yer alan ücretli diğer iki plajdan ilki Akkum Beach, diğeri ise Mukka Beach.

Akkum Beach buradaki en minik plaja sahip yer. Ancak hemen derinleşmediğinden ve kum olduğundan çocuklu aileler tercih edebilir.

Girlen Plajı

Burası özellikle karavan ve kamp için ideal bir yer. Aracınızı bırakıp yürümeye başladığınızda mis gibi kekik kokularını hissediyorsunuz. Umarız hiç bozulmaz burası.

Denizi için buradaki en iyisini diyemeyeceğiz. Çünkü yosunlu ve berrak değil. Bu nedenle burayı daha çok manzara seyretmek ve kamp yapmak için tercih edebilirsiniz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Çamcaz Plajı

İzmir’de doğa yürüyüşü trekking yapmak için yer arıyorsanız özellikle tavsiye edebileceğimiz bir yer. Çünkü aracınızı bıraktıktan sonra 25 dakikalık bir yürüyüş ile incecik kumu ve mükemmel denizi ile buraya ulaşıyorsunuz. Hem yürüyüş olarak keyifli, hem de yürüyüşün sonu güzel. Yerinin sapa olmasından kaynaklı olarak tertemiz kalmış.

Google Maps konumu için tıklayın.

Gezilecek Yerler Diğer Yerler

Seferihisar Sığacık Pazarı

Her Pazar günü Sığacık’ta kale içi bölgesinde kurulan pazar, nefis yemekleri ile her gittiğimizde bizim için lezzet şöleni oluyor.

Özellikle mevsime uygun ürünlerle yapılmış ürünleri tatma şansı bakımından harkulade! Örneğin denk gelirseniz kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı sarma, karışık otlu gözleme gibi ürünleri mutlaka ama mutlaka tadın. Ayrıca cevizli ev yapımı baklavalarla da üstüne cilasını atarsınız…

Burada ek olarak el sanatları ile yapılan ürünler de bulmak mümkün. Ahşap işçiliği ile yapılmış oyma ürünler, yetenekli abla ve teyzelerimizin yaptığı makromeler pek güzel.

Google Maps konumu için tıklayın.

Teos Antik Kenti

Seferihisar ve Sığacık’a gelmek için sadece burası bile bir gerekçe olabilir. Evet ciddi tahribat görmüş ve kazılması gereken bölgeleri olduğu bir gerçek. Ancak antik limanı, tiyatrosu, agorası ve Dionysos Tapınağı ile devasa bir alana kurulmuş olan Teos Antik Kenti’ni mutlaka gezmenizi öneririz. İki alternatif rotanız var. Ya antik limandan başlayıp ana girişe doğru çıkabilirsiniz. Ya da tam tersi. Tavsiyemiz ana girişten girip limana doğru inmek olacak.

Müze kartın geçerli olduğu bu ören yerinde, müze kartınız yok ise giriş ücreti 5 TL. Otopark mecut ve ücretsiz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Seferihisar’da Neler Yenir?

Ege’de çoğu yerde olduğu gibi burada da tabii ki deniz ürünleri ağırlıklı. Ancak çok farklı lezzetler de var. Biz size onlardan bahsedeceğiz.

Artemis Restoran

Sığacık’a araçla 10 dakika mesafede bulunuyor. Aslında butik bir yer. Ancak lezzet bakımından butik olsa da görüntü ve mekan olarak salaş bir yer. Biz daha çok yediklerimizin lezzetine ve hizmet anlayışı ile personel ilgisine de önem veririz diyorsanız kesinlikle tavsiye ederiz. Yemekleri genelde bu yöreye uygun yemekler olup, özellikle enginar seviyorsanız aradığınız lezzeti burada bulacaksınız. Aynı zamanda bahçesinde bir yandan akan derenin verdiği huzurlu ortamı da yaşamanızı isteriz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0532 456 90 76

Ayda Winery / Winehouse

Gödence’de yer alıyor. Şarapları tabii ki pek lezzetli. Buranın asıl özelliği özellikle gün batımı zamanında mükemmel bir manzaraya sahip olması.

Urla Bağ Yolu’na da yakın diyebiliriz. Sığacık’a 25 dakika mesafede.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0532 314 61 84

La’dude Art Cafe&Galeri

Sığacık Kale İçi’nde yer alan bir restoran burası. Sığacık’taki bizce en iyi yer. Hem dekorasyon, hem ulaşım kolaylığı, hem de yemek çeşiti ve lezzeti bakımından favori yerimiz. Mezeler, ev yemeğine yakın yemekler, enginar çeşitleri ile lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Bizim özellikle beğendiklerimiz sıcak enginar salatası ve kabak beğendili karides oldu. Sığacık’ta merkezde ne yesek diye düşünüyorsanız şans vermenizi öneririz.

Google Maps konumu için tıklayın.

Telefon: 0542 821 89 80