Diyet Yemekleri Tercih Edenler için Öneriler
Diyet Yemekleri Tercih Edenler için Öneriler
Diyet, hayatın her anında uygulanan bir beslenme düzenidir. Kilo vermek, düzenli ve sağlıklı diyet yemekleri yemek metabolizmayı doğrudan etkiler. Damak tadına uygun diyet yemekleri ile ana ve ara öğünlerini lezzetli bir şekilde gerçekleştirebilirsin. Çalışma ve sosyal hayatında uygulayabileceğin diyet yemekleri ve atıştırmalıklar, her öğünün baş tacı olur. Sabah kahvaltısı ile enerjik bir güne başlayabilir, diyet akşam yemeği ile de rahat bir gece geçirebilirsin. Yaza formda girmek, hayalini kurduğun vücuda sahip olmak ve enerjini korumak için pek çok diyet yemeği deneyebilirsin.
Diyet Yemeklerinin Püf Noktaları
Diyet, sadece yemek sürecinde değil, öncesi ve sonrasında yaşam biçimine döndürülmesi gereken bir süreçtir. Bu dönem içerisinde temizlik kurallarına, yiyeceklerin saklanma koşulları ile tazeliklerine, pişirilme tekniklerine ve içerisine eklenen baharatlara dikkat etmen gerekir. Yıkama, bekleme, kesme ve pişirme aşamalarını dikkatli bir şekilde uygulayarak güvenli ve sağlıklı bir süreç ilerletebilirsin. Yiyecekleri açıkta ve oda sıcaklığında beklettikten sonra diyet yemeklerini hazırlamaya başlayabilirsin. Sebze ve meyveleri temiz suda tutup pişireceğin ya da sofaya koyacağın zaman kesebilirsin. Yağı yakmadan yiyecekleri ekleyerek pişirmeye başlayabilirsin. Zeytinyağı, fındık yağı, ayçiçek, soya ve kanola gibi sıvı yağ çeşitlerini kullanmak, diyet yemeklerini içeriğini sağlıklı bir hale dönüştürür. Yemeklerin olmazsa olmazı pilav kavrulmadan yapılıp besin değerleri artırılır. Izgara et ve tavuk yemeklerinde, ateşle gıda arasında en az 15 cm mesafe olması gerekir. Böylece, etin yüzeyi yakılmadan pişirilir. Gıdaları saklama aşamasında, cam kaplar önemli bir yer tutar. Çelik tencerede pişirdikten sonra tazeliğini koruyabilirsin. Rejim yemekleri, öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken kurallar ile pişirilir. Diyet yemekleri ile günün her anı kurallara uygun beslenerek enerjik bir hayat yaşayabilirsin.
Diyet Sürecinde Kalori Hesabı Yapmanın Kriterleri
Diyet yemeklerinin besin değerleri, kalori ile doğrudan ilgilidir. Bu yüzden, pişirdiğin yemekleri inceleyerek hazırlayabilirsin. Ürünlerin ambalajı üzerinde yazan bilgileri inceleyerek besin kalorilerini hesaplayabilirsin. Protein, karbonhidrat ve yağ miktarı ile tüm kaloriyi öğrenebilir ve tüketimine karar verebilirsin. Makro besinler, kalorinin oluşmasını sağlar.
Manuel ya da kalori hesaplayıcıları ile restoran ya da evde hazırladığın diyet yemeklerinin içeriğini öğrenmen gerekir. Kalori cetveli, vücudun ihtiyacı olan enerji miktarını görmeni sağlar. Hesaplama yaparken yaş, cinsiyet, yaşam şekli, risk ve hastalıkları düşünmen gerekir. Sabah, öğle ve akşama diyet yemekleri hazırlarken ayrı ayrı hesaplayıp sağlıklı bir hayat yaşayabilirsin. Diyet yemekleri ile vücut fonksiyonlarının harcadığı kaloriyi gün içerisinde tamamlayarak enerjini kazanabilirsin. Doğru bir hesaplama ve düzenli takip ile hedefine rahatlıkla ulaşabilir, hayallerini süsleyen görünüme kavuşabilirsin. Zengin besin değerlerine sahip olan pratik diyet yemekleri, beslenme modelini değiştirmeni sağlar.