Tavsiyemiz
Filtreler
Hizmet Kategorileri
Sağlık
blog-image tavsiyemiz

Diyet Yapmadan Kilo Vermek Mümkün Mü?

Diyet Yapmadan Kilo Vermek Mümkün Mü?

author
Büşra Üzüm
24/10/2024

 

Sanıyorum hepimiz istediğimiz yemekleri yiyip, bir gram ekstra kilo almamak hayalindeyiz. Genetik yapı gereği bazıları, bazılarımızdan daha şanslı bu konuda elbette ama pek çoğumuz aşırı yemek yedikten sonra dengelemek adına da olsa diyet yapmak durumunda kalıyoruz. Yapılan araştırmalar “diyet” kelimesinin ve bu durumda uygulanan sıkı koşulların kişiler üzerinde engelleyici etkileri olabildiğini ortaya koymuş. Yani sıkı diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olabileceğini belirtmişler.

 

 Amacınız sağlıklı kiloya sağlıklı yollardan ulaşmaksa, sıkı ve kısa süreli diyet listelerini uygulamak yerine kendi sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmeniz ve bazı küçük ipuçlarına dikkat etmeniz yeterli. Peki bunu nasıl yapacağız? İşte, diyet yapmadan kilo vermek için küçük ipuçları,

 

Diyet Yapmadan Kilo Vermek Mümkün Mü?

Neden Diyet Yapmalı?

 

Pek çoğumuz sağlıklı veya sağlıksız diyetteyiz. Aslında “Diyet” sözcüğü yıllardır yanlış yorumlanmıştır. Neden kilo vermek zorunda olduğunuzu ve gerçekten bunu yapmanız gerekip gerekmediğini net olarak anlamanız gerekir. Cevabınız evetse, kilo kaybı diyetini günlük beslenmenizdeki olumlu bir değişiklik olarak düşünmelisiniz. Kilo kaybına yönelik yapılan diyeti, sadece yemek kısıtlaması ile ilgili değildir. Aslında yaşamınızı, vücudunuzu ve zihninizi tedavi etme biçimini değiştirmeye yöneliktir.

 

 

 

Kendi Yolunuzu Çizin!

 

Arkadaşınızın iyi kilo vermesini sağlayan diyet listesinin sizin için geçerli olacağından emin misiniz? Evet, başta vücuttaki suyu kaybedeceksiniz, ancak bu hızlı kilo verme durumu yavaş kilo kaybının olumlu sonuçlarına eşit değildir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirerek ilerlediğiniz zaman anında sonuç göremeyebilirsiniz, ancak bunun nedeni, alışkanlıkların gelişmesinin zaman almasıdır. Bu nedenle yaşam tarzınızı iyileştirmeye çalışın ve size uygun olmayan, hızlı kilo verdiren sıkı diyetlerden uzak durun.

 

Aç Kalmayın!

 

Kilo vermek için açlık mı çekiyorsun? Bu şekilde vücut suyundan kilo kaybedebilirsiniz, ancak yakında yeniden ve hızla kazanabileceğinizi unutmayın. Kilo vermek için en iyi yol sağlıklı beslenmektir. Diyetinizde taze ürünler, tahıllar, yağsız et ve sağlıklı yağlar eklemek dışında, günde 5-6 öğün yemek yemeye odaklanın. Küçük porsiyonlar halinde ve yavaş yiyin.

Mutfağı Yenileyin!

 

Dekorasyondan bahsetmiyorum elbette! Tüm abur cubur, yüksek sodyum içeren gıdalar, rafine edilmiş şeker, sütlü çikolata ve yüksek karbonhidrat içerikli gıdaları önce mutfağınızdan çıkarmalısınız ki hayatınızdan daha kolay çıkarın. Mutfak ve buzdolabınızı sebzeler, meyveler, tahıl, kepekli ekmek ve yağsız protein ile doldurun.

 

Sabah Bunu İçerek Başlayın!

 

Hayır, düzenli ballı, limonlu veya sadece ılık su içmekten bahsetmiyorum. İki çay kaşığı boyotu tohumlarını bir bardak ılık suda bir gece bekletin. Tohumları soyun ve sabahları ilk önce için. Çemen otu tohumu olarak da bilinen boyotu tohumu metabolizmayı hızlandırır ve gün boyunca aktif kalmanızı sağlar. Ayrıca, fazla su ve toksinleri vücudunuzdan atmaya yardımcı olur.

 

Acele Etmeyin!

 

Kahvaltı atlamak, kaloriyi kesip kilo vermenin bir yoludur gibi bir düşünce hakim olabilse de kahvaltı, günün en önemli yemeğidir ve göz ardı edilmemelidir. Kahvaltıyı atladığınız zaman metabolizma yavaşlar. Bu nedenle, her zaman uyandıktan sonra bir saat içinde kahvaltınızı yapın. Tahıl ve düşük tam yağlı sütten oluşan bir kase ile güne besleyici bir başlangıç yapabilirsiniz.

 

Yeşil Çay Tüketin.

 

Yeşil çay büyük bir metabolizma güçlendiricisidir. Ayrıca toksinleri atmaya yardımcı olan ve genel sağlığı iyileştiren antioksidanlar içerir. Aslında, yeşil çay içmek bir haftada ek 400 kalorinin yakılmasına bile neden olabilir.

 

Dengeli Öğünler…

 

Her öğün protein, iyi karbonhidrat (sebzeler / meyveler / tahıllar) ve sağlıklı yağlar içermelidir. Hüner, besin grupları arasında bir denge kurup, vücudunuzun bunu işleyebilmesi, enerji sağlaması, toksinleri atması ve genel sağlık düzeyini geliştirmesine izin vermektir.