Telefonunuza İndirmeniz Gereken Seyahat Uygulamaları
Telefonunuza İndirmeniz Gereken Seyahat Uygulamaları
Free Wi-Fi Finder
Yurt dışına çıkıldığında karşılaşılan en büyük sorun; internetsizlik. Yeni hat almayacak kadar kısa, roaming kullanılmayacak kadar uzun zaman dilimleri olan tatillerimizde hayatımızı kurtaracak bir aplikasyon bu. Yakınınızdaki sömürebileceğiniz tüm ücretsiz Wi-Fi noktalarına bu uygulama ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Favorilerimden biri.
Around Me
Etrafınızdaki en yakın “şeyi” bulmanıza yardımcı olan bir uygulama. Aradığınız şey bir eczane, benzin istasyonu, kaportacı, veteriner ya da her ne olursa. Gezip görülecek yerlerden ziyade, ihtiyaç duyulabilecek yerleri de listeleyen harika bir uygulama.
Local Eats
AVM’lere ya da şehir meydanlarındaki popüler ve pahalı restoranlara tıkılıp kalmak istemeyenler için ideal uygulama. Şehirdeki sadece oranın yerlilerinin bileceği tatlı tatlı restoranlar, kafeler bu uygulama ile elinizin altında. “Nearby” seçeneğini işaretleyin ve turistik olmayan seyahatinizi lokal lezzetlerle tatlandırın. En ideali!
MetrO
Bizim minnoş metromuzun aksine çoğu Avrupa şehri karmaşık ve çok hatlı metro sistemlerine sahip. İşte bu metro istasyonları için yapılmış harika bir uygulama MetrO. Ona buna sormayın, metroya girmeden önce açın uygulamanızı, rotanızı çizin, caps’inizi alın ve yola çıkın. (Çoğu metro içinde internet hala yok malesef) Uygulama size metro kalkış saatleri ile en kısa mesafeleri gösteriyor.
XE Currency
Gerçek zamanlı değişimleri gösteren bir döviz hesaplama uygulaması. Havaalanında para değişiminde ne kadar fark alındığını paranız değişirken kafanızdan hesaplamaya çalışmayın, öncesinde çat diye öğrenin diye. Alışveriş sırasında da epey işe yarar bir uygulama.
Weather Channel
Dışarı çıkarken üzerimize ne alalım konusu İstanbul’da bile yeterince zorlayıcı iken bir de seyahatlerimizde nasıl olacağını düşünün. Alın size saat saat hava durumu bildiren bir uygulama.
Google Maps
Online iken zaten mükemmel çalışan Google Maps uygulamasından offline iken de yararlanabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken GPS’inizi açmak. Her adımınızı göstermeyebilir ancak “neredeyse” en doğru lokasyon tahminleri ve haritalarını sizin için çıkarır. Çoğu zaman hayatımı kurtardı, mutlaka edinin!
Wikihood
Geziyoruz hoş güzel de, tur rehbersiz ya da tercüme kulaksız çok da gezdiğimiz yerlerin tarihi ve önemine vakıf olamıyoruz. Wikihoods uygulaması bu noktada en zengin kaynak. Wikipedia’nın cep boyu, tavsiye edilir.
Camera+
Instagram fotoğrafçılığının bir tık üstü. Özellikle karanlık müzeler ve flash çekimlerin yasaklandığı iç mekanlarda en faydalı yardımcınız. Fotoğraflarınızı profesyonelce editlemenizi sağlar, sosyal medya ortamlarında parmak ısırttırır.
Evernote
Herkesin sevgilisi Evernote. Seyahatiniz boyunca organize etmeniz gereken tüm rezervasyon onay e-mail’lerinizi, adreslerinizi, tavsiyelerinizi bu uygulamada toplayabilirsiniz. Kendisine kısaca cep defteri diyebiliriz.
TripAdvisor
Kim demiş, ne demiş, ne yiyelim, hangi garsona tip bırakalım, yakında güzel kahve dükkanı var mı, en hipster cafe neresi gibi sorularınız için en doğru adres burası.
Google Translate
Offline tercüme uygulaması size yurt dışında hatrı sayılır kolaylık sağlayacak bir uygulama. Cümle tercümeleri biraz tarzanca da olsa “derdimi anlatabilecek kadar” diyebileceğiniz bir noktaya getiriyor.
Find My iPhone
Ne kadar faydalı olduğunu söylemeye gerek var mı? Seyahatiniz sırasında telefonunuz düştü, çalındı, bir yerde unuttunuz gibi soruları bir noktaya kadar cevaplayabilen harika bir uygulama. İsminde de dediği gibi tabi ki sadece iPhone’lar için faydalı. Telefonunuz kaybolduktan sonra herhangi başka bir iPhone ya da bilgisayardan konumunu görebiliyorsunuz. Uygulama ayrıca uzaktan kontrol sağlayabiliyor; telefonunuzu kitleyebiliyor veya herhangi bir ses çıkarmasını sağlayabiliyorsunuz.
NeredeKal
Yurt içi seyahatlerde otel ve konaklama alanında en iyi uygulama NeredeKal’dır diyebiliriz. Uygulamanın kurucularının aşağıdaki açıklaması aslında faydayı gayet net açıklıyor ve bana söyleyecek çok bir şey bırakmıyor:
“Herkesin bilmediği ama bilse herkesin gitmek isteyeceği yerleri keşfettik önce; haritada, internette, kitaplarda. Sonra hepsine yol tuttuk ve tek tek kapısını çaldık otellerin; önce kendimizi sonra da sizi anlattık onlara, bizden sonra bize inanarak oraya gideceğinizi bilerek.“
AirBnb
Oteller tarzım değil diyenlerin mobil uygulaması AirBnb. Seyahat ettiğiniz şehirleri oranın yerlisi gibi hissederek keşfetmek istiyorsanız, konaklama ayağında bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Şehrin sakinlerinin evlerinde, odalarında konaklayabilir, şanslıysanız gideceğiniz yerlerle ilgili onlardan öneriler de alabilirsiniz.