Tavsiyemiz
Filtreler
Hizmet Kategorileri
Sağlık
blog-image tavsiyemiz

Evde Serum Takma Hizmeti

Evde Serum Takma Hizmeti

author
Ali Osman Kartal
22/10/2024

Evde serum takma hizmeti tedavisi damar içerisine ihtiyaç duyulan ilaçları hızlı yoldan vermektir. Direnci artırarak hastalığı azaltır.

 

Özel Halk Sağlık Kabini yeterli sayıda bulunan sağlık hizmetlerinin uzman hemşirelik tecrübesini aratmayan acil ekipmanlarla sağlık ekibi ile daima sizlere güvenilir hizmet sağlamaktadır.

 

Muayenehaneye gitmeden kendi evinizde ayağınıza sağlık ekibi ile hizmet sağlıyoruz. Özel Halk Sağlık Kabini evde bakım hemşiresi hastanın gerek duyduğu serum hizmetini uygulamaktadır. Her türlü tedavi sonrasında da yaşam kalitesini artırmak ve hastalıklarla ilgili bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Serum nedir?

Vücutta bulunan hastalıkların meydana getirmiş olduğu problemlerin giderilmesi için uygulanan bir tıbbi malzemedir. Hasta bireyin vücudundaki sıvı kaybını önlemek için uygulanmaktadır. Hastanın durumuna göre uygulanması planlanan serumun faydaları bir çoktur. Bu içeriğimizde serum ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacağız.

 

Evde serum takma hizmeti

Evde serum takma hizmeti işleminin tedavi yararı ise başka bir uzviyetin meydana getirmiş olduğu hastalığın ağrısını azaltmak ve kaybedilen direnci artırmaktır.

 

Ayrıca hastanın tedavisine evde serum taktırmak, ağız yoluyla besi alamayan ya da alabilecek durumda olmayan hastaya vitamin ve gıda takviyesi için de uygulanmaktadır. Bugün halkımızın serum ile uygulanan aşı hizmetini aynı görmesi yanlıştır. Bu yüzden dikkat edilmelidir.

 

Serumun takılması ağrılı geçen hastalığı azaltmakta ve kaybedilen direnci artırırken aşı ise vücuda verilen kuvveti azaltılan mikroplara yada toksinlere verilen isimdir.

 

Bu zararı düşük olan mikroplar vücuda girince kanda antikorları meydana getirir. Antikorlar bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Antikor vücutta bulunan mikropları yok etmek için vücudun oluşturduğu bir maddeye verilen isimdir. Antikorlar bağışıklık sistemi parçasıdır.

 

Evde serum yan etkileri nelerdir?

Serum takma hizmetinin yan etkisi yoktur aksine faydaları bulunmaktadır. Her bireyin vücut fonksiyon sistemi farklı çalışmaktadır. Bu yüzden her bireyin ilaca göstereceği komplikasyon farklı olabilmektedir. Sağlık kuruluşu ortamında hangi ilaca alerjiniz olduğunu alerji testi yaptırarak öğrenebilirsiniz.

 

Size uygulanan serum takma hizmeti alanında uzman sağlık personeli tarafınca takip edilecektir. Takip doğrultusunda görünen alerjik reaksiyona karşı önlem alınacak ilaç ile gerekli ek tedaviyi uygulayacaktır.

 

Atom serum sağlık hizmeti amacı?

Atom serumu kaybedilen direnci artırmakta ve ağrılı geçen hastalığı azaltmaktadır. Hastaların hastaneye veya başka sağlık merkezlerine uğramalarına gerek kalmaz.

 

Bu sayede hasta olan birey zaman tasarrufu sağlar. Hastaya evde ilaç tedavilerini eksiksiz ve kaliteli bir şekilde ev ortamında almalarını sağlamaktadır.

 

Hasta bireylerin hastane sürecini kısaltır. Bununla birlikte hasta yakınlarına da zaman anlamında tasarruf sağlamaktadır. Kandaki antikor denilen maddelerin hastalıklara karşı dirençli olmasına dayanır. İçinde birçok rahatsızlığa karşı etken maddeler bulundurmaktadır.

 

Atom serumu içinde soğuk algınlığına karşı içeriğinde ateş düşürücü ilaçlar bulundurmaktadır. Bununla beraber hastalığın çabucak iyileşmesi için vitaminler vardır. Serumun yan etkisinin görülmesi halinde hastadan hastaya değişiklik gösterdiği için uzman hemşire ile takip edilmelidir.

 

Atom Serumu içerisinde çoğu zaman;

 

B Vitamini grubu,

C Vitamini Grubu,

Birçok vitaminler,

Ağrı kesiciler,

Anti allerjik ilaçlar,

Hatta bir şekilde antibiyotikler bulunmaktadır.

Uygulanmakta olan seruma karşı ait alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu nedenle uzman hemşire tarafından uygulanan bu sağlık hizmet güvenli şekilde takip edilmelidir.

 

Atom serumu yan etkileri nelerdir?

Genellikle ilaçlara alerjik reaksiyon göstermediğiniz sürece herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Fakat seruma katılan ilaçlara karşı alerjik reaksiyonunuz varsa hangi ilaçlar ise bunu söylemelisiniz!

 

Atom serumunu uygulayacak sağlık personeli bu söylediklerinizi dikkate alacaktır. Aksi takdirde insandan insana değişen alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilmektedir. Eğer alerjik reaksiyon gösteriyorsanız sağlık personelinden destek alarak alerjik reaksiyona karşı ek iğne yaptırmalısınız!

 

Evde serum taktırmak sağlık işlemleri nedir?

Evde serum takma hizmeti işlemi hastalarımızın sağlıklı beslenmesine ve günlük aktivitesine geri dönülmesi için uygulanmaktadır. İş hayatı zorlu süreçlerde çalışana, vücut direnci düşen veya ağrılı geçen hastalığı bir nebzede olsa atom serumu ile azaltmaktır. Hastalığa yakalanan bireyler serum takma işlemleri uygulanması ile kendilerini iyi hissedeceklerdir.

 

Serum taktırma sağlık işlemi kime uygulanmalıdır?

İlaç veya sıvı tedavisine ihtiyaç duyan hastalarımıza doktor tarafından reçete edilen her türlü serum uygulanmaktadır. Gerek duyulan bu sağlık hizmeti evde bakım merkezi tarafınca kendi alanında uzman bakım hemşireleri tarafından uygun bir damar yolu yardımı ile serum tedavisi uygulanmaktadır.

 

Ağız yolu besin alamayan zorlanan hasta ve hasta yakınlarına damar yolundan uygulanan serum ile hastalığın ilerlemesini azaltmaktır.

 

Serum uygulanması sonrası süreçle ilgili bilgi veririz. Uygulanan serum konum itibari ile sabit olduğundan emin olunmalıdır.

 

Genel anlamda atom serumu uygulanması ve sağlık hizmetleri ameliyat sonrası hastalarımıza uygun görülmektedir. Sıvı ve ilaca karşı reaksiyonunuz varsa sağlık personellerine bildirmelisiniz!

 

Evde serum takma işlemi kimlere uygulanmalıdır sırasıyla:

 

Ameliyat sonrası ağrısı şiddetli olan hasta tedavisinde,

Hasta bireye mama takviyesi tedavisinde,

Enfeksiyon sonrası uygulanan antibiyotik tedavisi sırasında,

Kemoterapi için gerekli olan tedavilerde,

Metabolizma bozulmalarında,

Beslenme ya da bağırsak hastalıklarında

Serum uygulaması

Evde Bakım Hemşiresi, Damar Yolu Üzerinde Kızarıklık

 

Serum tedavisi vücuttaki enfeksiyonu kısa zaman içerisinde dışarı atmanızı sağlar. Kullanılacak sıvı ve sıvılar takılmadan önce hazırlığı yapılması ile birlikte hasta bireye uygulanacaktır. Bu serum tedavisi hizmeti damar yolu ile uygulanmaktadır.

 

Ayrıca evde bakım hemşiresi tarafınca hijyen koşullarına uygun bir şekilde damar yolu açma işlemi gerçekleştirilir, Serum hizmeti tedavisi intravenöz iv yani kateter yoluyla uygulanması işlemidir. Serum uygulaması sonrası ilaca karşı hastanın alerjik reaksiyonları hemşire tarafınca takip edilecektir.

 

Serum ve ilaç hasta için uygun gün ve en ferah oldukları ortamda uygulanmaktadır. Ayrıca evde serum tedavisi hasta bireyin vakit kaybı yaşamamaları açısından da büyük avantaja sahiptir. Böyle bir durumda hasta tarafından kabul edilebilir olan evde serum hizmeti ağrılı geçen hastalığı mutlaka rahatlatmaktır.

Sağlık kabininde serum ne kadar?

Evde serum ücreti günümüz koşulları nedeni ile acil durumlarda özel hastanelerin fiyat ortalaması genellikle 600 TL civarındadır. Genel anlamda bu fiyat her özel kuruluş için geçerli değildir.

 

Serum fiyatı merkezimiz ile eviniz arasında olan uzaklığa göre de ücrette artış gösterebilir. Bu yüzden size uygulanması planlanan ilaçlara göre de bu fiyatın yükselmesine etki etmektedir.

 

Evde serum takma işlemleri avantajları nelerdir?

Serum takma işlemleri avantajlarını özellikle sıralamak gerekirse;

 

Zamandan kazanç sağlamaktadır.

Hastane ve iğne fobisi olan kişiler için sağlık ekibi ile ayağa hizmettir.

Hastaya evde sorunlu olan uzviyet sorunlarının azda olsa giderilmesini sağlamaktadır.

Hastanın vücudunda bulunan enfeksiyonu azaltmak için kullanılmaktadır.

 

Serum nasıl taktırabilirim?

Özel olarak sağlık ekibi tarafınca uygulanan bu hizmet için bizlere Whatsapp, İnstagram, Cep ve İş telefonu tüm bu iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.

 

Evde Serum Takma Hizmeti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular?

 

Serum fizyolojik nedir?

Serum fizyolojik genel anlamda damar yolu ile verilen steril bir sıvıdır. Ülkemizce herkes serum olarak bilmektedir.

 

Serum fizyolojik fiyat?

Her bireyin sağlık durumuna göre uygulanacak serumun içerisine katılacak ilaçlara göre fiyatı değişmektedir. Sağlık kurumuna bireyin durumu hakkında bilgi verdiğiniz takdirde, bireye uygulanacak serum fiyat bilgisini bu şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Serum fizyolojik damla?

Genellikle burun ve gözlerin temizlenmesi için sağlık kuruluşumuzda uzman personeller yardımı ile uygulanmaktadır. Tuzlu su olarak bilinmektedir. Yapılan bu sağlık işlemi sonrası hasta bireylerdeki huzursuzluk bir süre sonra geçecektir.

 

Serum hastalığı nedir?

Bir enjeksiyon sonrası meydana gelen serum içerisinde yabancı proteinlere karşı oluşan bir alerjik reaksiyondur. Herkes için geçerli olmayan bu durum bazı bireylerde bir veya daha fazla eklemde şişme, deri döküntüleri, ateş ve böbrek hasarı gibi hastalık belirtileriyle baş göstermektedir.

 

Serum neyden yapılır?

Serum içerisinde %0.9 tuz litre başına ise 154 Na (milimol sodyum) ve 154 Cl (milimol klor) bulundurmaktadır. Ayrıca %99.1’i ise sudur.

 

Serum nasıl yapılır?

Yüzde %99.1’i su ve %0.9 tuz bulunduran tuzlu su çözeltisidir. Bu tür tuzlu su barındıran bu karışıma “izotonik salin” veya “fizyolojik salin” adı verilmektedir.

 

Serum izotonik nedir?

İzotonik su, sodyum klorür ve çeşitli minerallerden oluşan bir su çeşididir. Hasta bireyin vücudunun hızlı bir biçimde antikor üretmesini sağlayan serumların içerisinde izotonik su vardır. Genel anlamda tıbbi amaçlarda kullanılmakta olan serum bileşikleri yaraların enfeksiyon ve mikrop kapmasını önlemektedir.

 

Serum içilir mi?

Hasta bireye uygulanmakta olan serumlar genel anlamda tuzlu çözeltidir. Hasta bireyde sıvı alımını kolaylaştırmak ve devam ettirmek için kullanılmaktadır.

 

İçeriğinde şeker barındıran serumlarda bulunmaktadır. Bu serum içerisine ilaç enjekte ederek siz bunu içerseniz damar yolu ile alınması gereken ilacı mideye ardından ise bağırsaklara yolladığınız için kesinlikle beklediğiniz sonuca asla ulaşamayacaksınız!

 

Serum çeşitleri nelerdir?

Kısaca serum çeşitleri 3 ana başlıkla incelenmektedir. Bunları açıklamak gerekirse:

 

Kolloidler

Kan ürünleri

Kristaloidler

Serum kaç kalori?

Serum izotonik veya serum fizyolojik, ikisi de sıvı maddeler olduğu için içerisinde kalori bulundurmazlar. İçeriğinde kalori bulundurmayan hiç bir sıvı kilo alımına neden olmazlar.

 

Serum kaç saatte biter?

Genel anlamda en çok soru olarak bize yönlendirilen serum kaç saatte biter sorusunu sizler için detaylı cevapladık. Buraya tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

 

Serumlar?

1.Serum fizyolojik, kısaca izotonik sodyum klorür çözeltisidir. Diğer bir söyleyişle tuz ve su karışımıdır. Bireyin vücudun da sahip olması gereken yoğunluğa göre uygulanan seruma serum fizyolojik denilmektedir.

 

2.Elektrolitli serum, potasyum, bikarbonat, şeker gibi mineraller bulunduran sıvı kaybının yaşandığı durumlarda hasta bireylere uygulanmaktadır

 

3.Şekerli serum, sadece içeriğinde salin ve şeker içermekte olan solüsyondur.

 

4.Vitaminli serum, adıyla da anlaşılacağı gibi multivitamin içermektedir. Genellikle yüksek alkol tüketimi, yoğun egzersiz, sıvı kaybı, yorgunluk, vücut kırgınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır.

 

Bu saydıklarımız başlıca serum tiplerine örneklerdir. Serumlar çok daha farklı içeriğe sahip olabilmektedirler. Hastanın bulunduğu hastalık durumuna  göre farklı kokteyllerde uygulanabilmektedir. Serum fizyolojiğin amacı birden fazla ilacın serum içine enjekte edilerek hasta bireye uygulanmasıdır.

Serum içeriğinde neler var?

Serum içerisinde %0.9 oranında tuz bulunmaktadır. 154 milimol sodyum (Na) ve 154 milimol klor (Cl) bulundurmaktadır. Aynı zamanda %99.1’i ise, su bulundurmakta bir tür tuzlu su çözeltisine serum denmektedir.

 

Bu serum içerisine hastanın durumuna göre ilaçlar enjekte edilmektedir. Genel olarak serum içerisine enjekte ilaçları sıralamak gerekirse:

 

C Vitamini Grubu,

B Vitamini grubu,

Anti allerjik ilaçlar

Ağrı kesiciler,

Birçok vitaminler

Eğer kanda enfeksiyon var ise duruma göre antibiyotikler bile bulunmaktadır.

 

Serum neye iyi gelir?

Sizin için serum tedavisi hangi hastalıklara iyi geldiğinden bahsedeceğiz sırasıyla açıklamak gerekirse:

 

Grip

Korona hastalığı geçiren veya geçirmekte olan

Vücutta kırgınlık,

Vücut ağrısı,

Ateş,

Kandaki enfeksiyon,

Baş ağrısı,

İshal,

Vitamin eksikliği,

Kronik yorgunluk, mental yorgunluk, fiziksel yorgunluk,

Soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ve akıntısı

Serum bu hastalıkların iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır.

 

Kısaca serum uygulanmasının tek amacı ve en önemlisi ise; damarların içerisindeki kanın sıvı-elektrolit dengesini düzenlemek ve katkı sağlamaktır.

 

Serum takılması için ne yapmalıyım?

Genel anlamda serum takılması için, enfeksiyon kapılması, yorgunluk belirtileri, iştahsızlık, halsizlik, ağrı ,kusma, bulantı, yüksek ateş, cerrahi/ ameliyat işlem sonrası gerekli durumlarda, elektrolit kaybı fazla olması durumunda, metabolizma bozukluklarında, ishal veya kabız durumu yaşanıyor ise, sindirim yolu rahatsızlıklarında ve beslenme gibi sorunların herhangi birisinden muzdaripseniz sağlık kuruluşuna bildirerek serum taktırabilirsiniz.

 

Serum nasıl kullanılır?

Hasta bireylerin durumu neticesinde içerisine katılması gereken alerjik reaksiyon göstermeyeceğiniz ilaçlar, serum içerisine uygulanarak hasta bireye damar yolu ile verilerek kullanılmaktadır.

 

Evde serum takma hizmeti için sebepler?

Hasta birey kendisini huzursuz, rahatsız ve normal yaşantısına engel durumlarla karşı karşıya ise serum taktırmalıdır.

 

Serum takmak acıtır mı?

Tüm bireylerde serum takıldığı sırada hissedilmekte olan iğne acısı dışında herhangi bir rahatsızlık veya acı durumu oluşmamaktadır.

 

Serum nasıl takılır?

Serum takma işlemini alanında uzman hemşireler veya sağlık memurları uygulamalıdır. Aksi takdirde istenmeyen komplikasyonlar oluşabilmektedir. Telafisi olmayan sağlık problemleri yaşamamak için kesinlikle hemşire ve sağlık personellerinden destek almalısınız!

 

Serum nasıl takılır sırasıyla açıklamak gerekirse:

 

Serum karışımı hazırlanır ve sıvı seti takılmaktadır.

Kullanım şekline göre ucuna iğne veya serum kateteri takılmaktadır.

Serum şişesi veya torbası ters çevrilerek yüksek yere asılmaktadır.

Bu seruma damlalık kısmı yarısına geleceği biçimde sıvı ile doldurulmaktadır.

Bu işlemlerden sonra setin havası çıkarılmaktadır. Set üstünde bulunmakta olan klemp sıkıştırılarak hazırlanmış olan sıvı gereken diğer medikal malzemeler ile birlikte tedavi tepsisine alınmaktadır.

Eller iyice yıkanır hastaya uygulanacak işlem hakkında detaylı bilgi verilmektedir.

Hasta bireyin kolu turnike yardımı ile bağlanmaktadır.

Sonrasında iğnenin gireceği yeri antiseptikli pamuk yardımı ile silinmektedir.

Damara İV tedavisi biçiminde girilmektedir.

Kullanılan kateter damara girdikten sonra kan geldiği görülüyor ise damarın içinde bulunan iğne geri çekilerek çıkarılmaktadır.

Damar içine plastik kısım iyice itilerek bırakılmaktadır.

Sonrasında iğne sabitlenmesi için yeterli miktarda üzerine bant yapıştırılmaktadır.

Sıvı setinin ucu, kateterin bağlantı ucuna dikkatli bir şekilde takılmaktadır.

Vücuda gidecek sıvının akışı set üstünde bulunan kıskaç ile istenen hızda ayarlanmaktadır.

Serum hangi kola takılır?

Evde veya kurumumuzda serum taktırma işlemi gerçekleşmeden önce uzman personel genellikle ön kolda uygun olan bir toplardamar bulmaktadır. Toplardamarın bulunduğu alan dahil olmak üzere çevresi iyice temizlenerek dezenfekte edilmektedir. Daha sonrasında ise iğne damara yerleştirilerek gazlı bez ve flaster yardımı ile deriye tutturulmaktadır.

 

Serum takılan kol neden şişer?

Genellikle her hastada görülmeyen bu durum çok nadir olmasından yana cilt altı yırtılmasından kaynaklanmaktadır. Bu durum fark edildiği zaman hemen müdahale edilirse hasta birey için tehlike arz etmez.

 

Serum takılan kol neden ağrır?

Kısaca açıklamak gerekirse hematom veya flembit diyebiliriz. Bu rahatsızlıkların sebebi ise iğne ile ilgilidir. Doku delinmesi veya zedelenmesi yüzünden gerçekleşmektedir. Buz ile kompres uygulamanız sonucu bir kaç gün içinde geçecektir.

 

Serum bitince nasıl kapatılır?

Torbanın içinde bulunan serum bittikten sonra setin kıskan bölümü kapatılması ile bant bulunan kısma alkol dökülmelidir ve uygun bir şekilde açılmalıdır. Daha sonrasında iğnenin çıkarıldığı bölgeye antiseptikli pamuk ile baskı uygulanmalıdır.

 

Serum bitince nasıl çıkarılır?

Serumun tamamı bittikten sonrasında setin kıskan bölümünden kapatılmaktadır. Bantlı olan kısma alkol dökmelisiniz. Uygun bir şekilde bant yavaş yavaş açılır ve iğne bantla beraber çıkarılır. Daha sonrasında iğnenin ve bantın çıkarılan bölümüne antiseptikli pamuk ile baskı uygulanmalıdır.

 

Serum ishale iyi gelir mi?

Serum tedavisi damardan uygulandığı için ishali geçirmekte en iyi yöntemlerden biridir. Genelde ishal için serum içerisine enjekte edilen ilaç antibiyotiklerdir. Çünkü antibiyotiklerin görevi bağırsakta bulunan enfeksiyon ve mikropları gidermektir. İshal rahatsızlığını tedavi etmeye yönelik anti-diyare ilaçları kullanılmaktadır.

 

Serum gribe iyi gelir mi?

Genellikle uyguladığımız atom serumu soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıkların tedavisi için vücuda iyi gelmektedir.

 

Serum öksürüğü keser mi?

Genel anlamda bir çok hasta bireye uygulanması planlanan atom serumu üst yolunum enfeksiyonlarına karşı iyi geldiği için öksürüğü kesebilmektedir.

 

Serum vitamin c nedir?

Damardan uygulanan yoğun c vitamini serum tüm minerallerin vücuda verilme işlemidir. Bu sağlık işlemi antioksidan etkisi yaratmaktadır. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

 

Serum ödem yapar mı?

Doktorlar ve bilirkişiler tarafından yapılan büyük araştırmalar neticesinde serumun herhangi bir ödem yaratmadığı bilimsel olarak açıklanmıştır.

 

Serum şişliği nasıl geçer?

Uygulanan serum kaynaklı elde şişlik oluşumu söz konusu olabilmektedir. Oluşan bu durum zaman içinde idrara çıkılması veya ter yolu ile vücuttan atılmaktadır. Böylelikle eldeki şişlik inmektedir.

 

Serumun neden olduğu vücuttan sıvı artışının atılması, bireyin metabolizmasının hızını göre değişiklik göstermektedir. Genel anlamda vücutta kan dengesi sağlanması sonrası ilk idrara çıkışı ile birlikte serum fazlalıkları vücuttan atılmaktadır.

 

Serum yerinin şişmesi nasıl geçer?

Genellikle bu durum istenmeyen fakat serum uygulaması sırasında maalesef karşımıza nadir çıkmakta olan bir durum, önerimiz şişen bölgeye sıcak pansuman yapmanız. Yani günde 3 veya 5 defa kızaran bölgeye sıcak suya batırılıp sıkılmış havlu, termofor vesaire uygulamanızdır. Emin olarak söylüyoruz bu uygulamalar sonrası çok rahat edeceksinizdir.

 

Serum tansiyonu yükseltir mi?

Uygulanan serum tuzlu çözelti barındıran serum ise bu durum bireyde tansiyonu yükseltebilmektedir.

 

Serum şekeri yükseltir mi?

Hasta bireye uygulanacak serum şekerli çözelti barındırıyor ise bu durum bireyde şekeri yükseltebilmektedir.

 

Serum zararlı mı?

Genellikle serum uygulanması hasta bireyin vücudunda bulunan mikrop ve diğer zararlı moleküllerin atılması için kullanılmaktadır. Herhangi bir zarar teşkil etmez. Fakat bazı insanlarda alerjik reaksiyona sebep olabilmektedir.

 

Serum etkisini ne zaman gösterir?

Atom serumu uyguladığımız hasta bireylere kısa süre içerisinde etki ederek ağrılı geçen hastalığı azaltarak vücut direnci artırdığını gözlemlemişizdir.

 

Serum hortumu?

Serum hortumunun, asıl amacı serum içerisinde bulunan kimyevi bileşeni organizmaya aktarmaya yaramaktadır. Hastalıklar ve serum kullanımı aksine de akvaryumların kısa dönemli temizliğinde de kullanılabilmektedir.

 

Serum iğnesi?

Asıl amacı serumu vücuda vermek için damara deri dışından kanal açmakta kullanılan aletin ismidir. Damar yolu açımında kullanılmakta olan bir ekipmandır.

 

Serum şişesi?

Genel olarak serum şişesi veya torbasının amacı, bir çok ilacın bu şişenin içerisindeki su ile karışımını sağlamaktadır.

 

Serum tahlili nedir?

Yani serum tahlili yani testi, kan serumu içerisinde bulunan demir miktarını ölçmektedir.

 

Serum ne kadar sürer?

Serumlar hastanın durumuna göre uygulandığı için serumun boyutu da hastaya göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı net bir saat dilimi bulunmamaktadır. Fakat yaklaşık olarak belirlenen süreleri mevcuttur.

 

Hastaya uygulanan atom serumu veya serumlarda damlama hızları da ne kadar sürede biteceği süreyi etkilemektedir. Bu yüzden uygulanan tedavinin etkili bir biçimde devam etmesi için hemşireler tarafınca ayarlanmakta olan bir damlama hızı vardır ki en ideal olan hızdır ve etkin tedavidir.

 

Küçük serum ne kadar sürede biter?

100/150 ml sıvı bulunduran küçük serumlar hastalığın durumuna göre hemşire tarafınca ayarlanan damlama süresince bu boy serumların bitme süresi genellikle 15 ila 30 dakika arasındadır.

 

Küçük serumlarda 100/150 ml arasında bir sıvı bulunmaktadır. Ve hastalığın durumuna göre hemşirelere tarafında ayarlanan damlama süresine göre bu boy serumların bitmesi yaklaşık olarak 15 ila 30 dakika arasında sürmektedir.

 

Büyük serum ne kadar sürede biter?

Büyük boy serum içerisinde 500 ml sıvı bulunmaktadır. Yine var olan hastalığa göre bir damlama hızı ayarlanmaktadır. Bu hıza bağlı olarak büyük serumlar 2 ila 3 saat arasında bitmektedir.

 

Serum bitince ne yapılır?

Torbanın içinde serum bittikten sonra serumun kıskan bölümü kapatılarak çıkarma işlemi uygulanmalıdır