Ev İdaresi Bölümü Hakkında Bilgiler
Ev İdaresi Bölümü Hakkında Bilgiler
Ev İdaresi Bölümü Hakkında Bilgiler adlı bu yazımızda sizlere bu bölümde okutulan dersler,bölümün amacı,gereken nitelikler, kazandıkları unvan,mezuniyet sonrasında çalışabilecekleri iş alanları ve ortalama kazanabilecekleri gelirleri derledik.
Ev İdaresi Bölümü Hakkında Bilgiler makalesini okuduktan sonra diğer meslekler hakkında bilgi almak isterseniz anasayfamızdan meslekler adlı sayfamızı kontrol edebilir yada sağ üst köşeden istediğiniz mesleği yazıp araştırabilirsiniz.
Ev İdaresi Bölümü’nün Amacı
Ev ve ev işlerini üstlenen kurumların sağlık ve ekonomi ilkelerine uygun biçimde yönetimi alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmek amacı olan Ev İdaresi bölümü ayrıca görevi bu konuda araştırma yapmaktır.
Ev İdaresi Bölümünde Okutulan Dersler
Ev idaresi Bölümünde ilk yıl fizik, kimya, matematik, istatistik, biyoloji ve sosyoloji ; daha sonraki yıllarda ise mesleki formasyonu sağlamak amacıyla kişisel ve toplumsal sağlık, kurum ev idaresi, epidemiyoloji ve enfeksiyon kontrolü, ekonomi, pazarlama ve tüketici eğitimi, işletme bilgisi, yönetim ilkeleri, beslenme ilkeleri, konut sorunu ve planlaması gibi meslek dersleri okutulur.
Kuramsal ve uygulamalı derslerin yanı sıra öğrenciler edindikleri mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek amacıyla bir yarıyıl halk sağlığına hizmet veren kuruluşlarda ve bir kez de yaz aylarında minumun bir ay Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ev idaresi konularıyla ilgili araştırma ve uygulamayı kapsayan saha çalışması yaparlar.
Ev İdaresi Bölümü için Gereken Nitelikler
Ev idaresi bölümünde okumak isyeyen kimselerin sosyal bilimlere ilgi duyması, yardımsever, farklı yöntemler bulup geliştirebilme ve insanlarla iyi iletişim kurabilme gücüne sahip olmaları gerekir.
Ev İdaresi Bölümü Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Ev idaresi bölümünü başarıyla tamamlayan bireyler “Ev İdarecisi ve Aile Ekonomisti” unvanı ile çalışmaktadırlar. Ev idarecisi ve aile ekonomisti hastane, kreş, otel, huzurevi gibi kuruluşlarda kurumun temizliği, döşenmesi, eşyaların bakımı gibi modern işletmecilikte önemli yeri olan kurum ve ev idareciliği; tüketicinin korunmasına ve eğitimine yönelik araştırma ve eğitim görevlerini yapamalarını yanısıra Öğretmenlik sertifikası alanlar orta dereceli okullarda meslek dersleri öğretmeni olarak çalışabilirler.
Ev İdaresi Bölümü’nün Çalışma Alanları
Ev idaresi bölümü mezunları yurtlarda, otellerde, kreşlerde, hastanelerde ve huzurevlerinde, kısaca evin fonksiyonunu üstlenen her türlü kamu kuruluşunda veya özel kuruluşunda görev yapabilme hakkına sahiptirler.