- Tüm Hizmetler
-
Hizmet Kategorileri
AlışverişDijital Ve KurumsalEğitimEğlenceGayrimenkulGiyim / TekstilHukuk ve MuhasebeKonaklamaMüzikOrganizasyonOto / VasıtaResmi KurumlarSağlıkSanayiSporTamirat-TadilatYeme-İçme
- Blog
- Hakkımızda
- İletişim

Minimalizm Nedir, Minimalist Yaşam Tarzı Nasıl Minimalist Olunur?
Minimalizm Nedir?
Minimalizm yaşam son zamanlarda oldukça popülerliğe yükseldi. Peki hakkında neler biliyoruz? Gelin öğrenelim.
Minimalizm sadeliğe hizmet eder
Az Mobilyalı az eşyalı yaşam tarzıdır.
Minimalizm‘ e kısa bir tabirle “sadecilik” denebilir. Minimalist kabul edilen her parçanın bir nedeni vardır. Fazlalıklardan arınma veya eşyaların işlevselliği gibi detayların ön plana çıkması ile oluşmaktadır.
Minimalizm Yaşamının Kökeni Nedir?
Minimal yaşam 1960’lı yıllarda ortaya çıkan ve bugüne kadar gelen bir yaşam felsefesidir.
Genel olarak müzikte ve sanatta kullanılan minimalizm, her ne kadar bu alanlar içerisinde ifade edilse de günümüzde farklı kavramlar da yer almaktadır.
Nasıl Minimalist Olunur?
Aslında bunun cevabı oldukça basit. “Az eşya çok huzur” tabiri bu sorunun cevabı için oldukça uygun bir söz olacaktır.
Minimalist kişiler, etrafındaki gereksiz olan ve “çokluğun getirdiği azlık” ile kendilerini mutsuz eden ve bundan sonra da her bir nesnenin bir amacı olan yaşam biçimi ile yollarına devam etmektedirler.
Aslında minimalistlik sadece az eşya demek değildir. Bununla beraber etrafında onlara negatif enerji veren ve onları mutsuz hissettiren insanlardan da uzaklaşmalarıdır.
Eski zamanlarda bilmeden de olsa minimalist yaşam sürülüyormuş ve aslında çoğu yaşlılarda göreceğiz ki konuşma sırasında derin bir iç çekerek “eskiden ne kadar mutluymuşuz” diyerek uzunca bir düşüncelere dalıyorlar.
Aslında minimalist yaşam eskiden beri olan sadece günümüzde popüleriteye ulaşan bir akım olmuştur. Nitekim insanların doyumsuzluğu, tüketim açlıkları gibi çeşitli ne kadar çok şeye sahip olunsa da hep daha fazlasını istemesi ile minimalist yaşamın önemini daha iyi anlamışızdır.
Peki İşe Nereden Başlayacağız?
İşe nerden başlayacağını bilmeyenler, sırtına yük olmuş fazla eşyalarını düşünmekle başlayabilir. Mesela hemen hemen herkesin dolabında aynı eşyadan çeşitli şekillerde ve renklerde kıyafetler mevcuttur. İşe bunları ayıklamakla başlayabilirsiniz.
Hepimizin dolabında belki de aylarca giymediğimiz eşyalarımız var ve bizim için bunları çıkartmak en güzel başlangıçlardan biri olabilir.
Hemen hemen hepimizin bodrumlarında, ardiyelerinde, çatılarında bir çok atmaya kıyamadığımız eşyalarımız var. Bir diğer başlangıç için buraları düzenlemek güzel bir fikir olabilir.
Minimalist Yaşamın Faydaları Nelerdir?
Minimalist bir yaşam tarzını benimseyen kişilerin sıklıkla dile getirdiği bazı ortak faydalar vardır. “Az eşya, çok huzur” sadece bir söz değil; gerçekten de sadeleşmenin getirdiği zihinsel, duygusal ve fiziksel ferahlığı ifade eder.
Mobilyacılar bu akım için daha sade ve az yer kaplayan tasarımlara geçiş yapılmıştır.
1. Zihinsel Ferahlık
Gereksiz eşyalardan, fazlalıklardan ve karmaşadan kurtulmak zihinsel yükü azaltır. Minimalist yaşam, karar yorgunluğunu azaltır çünkü ne giyeceğinizi, ne alacağınızı ya da neyle ilgileneceğinizi düşünmek zorunda kalmazsınız.
2. Zaman Kazancı
Daha az eşyayla yaşamak, temizlikten düzenlemeye kadar pek çok günlük işin süresini kısaltır. Bu sayede zamanınızı sevdiklerinize, hobilerinize veya kişisel gelişiminize ayırabilirsiniz.
3. Finansal Özgürlük
Minimalist yaşam tarzı, ihtiyaç dışı harcamaları azaltarak tasarrufu artırır. Bu da bütçenizi daha verimli kullanmanıza ve uzun vadede finansal güvence oluşturmanıza yardımcı olur.
4. Daha Az Stres
Sade yaşam, hayatınızdaki karmaşayı azaltarak stres seviyenizi düşürür. Az eşya, daha düzenli bir ortam ve daha huzurlu bir zihin demektir.
5. Çevresel Duyarlılık
Tüketimi azaltmak tavsiye eder bu akım, doğaya olan yükü de azaltır. Daha az alışveriş, daha az atık, daha az karbon ayak izi demektir. Minimalizm, sürdürülebilir yaşam biçiminin temel taşlarından biridir.
Yorumlar
İlginizi çekebilecek diğer bloglar
Blog Kategoriler
Son Yazılar

Nargile Menüsü ve Çeşitleriyle En İyi Nargile Kafe Rehberi

Kedi Veren Veterinerler ve Sahiplendirme İpuçları

Yeni Mezunlar Dikkat! Veteriner Atama Süreci

Bilardo Tebeşiri ile Daha İyi Vuruşlar Yapın: Bilardoda Tebeşir Kullanımı ve Faydaları
