Kulak Ağrısı
Kulak Ağrısı
Kulak ağrısına iyi gelen doğal yöntemlerden bahsedeceğiz bu işlemler sadece önerilmektedir. Kulak ağrısı için kesin tedavi yöntemi değildir! Kesinlikle bir sağlık kuruluşunda kulaklarınızın kontrolünü yaptırmalısınız!
Susam ve sarımsak yağı enfeksiyona bağlı şikayetinizde antibiyotik ve doğal ağrı kesici görevi görmektedir. Fakat bu yöntemler geçici olarak tedavi edecektir.
En faydalı ve kesin tedavi yöntemi sağlık kuruluşunda kulak kontrolü yaptırarak gerekli tıbbi müdahalenin yapılmasıdır. Ek olarak aşağıdaki yöntemleri de kulağınıza uygulayarak geçici tedavi edebilirsiniz.
Nane
Hardal ve turp yağı
Meyan kökü
Zencefil tozu
Soğan
Kulak ağrısı nedir?
Bireyleri oldukça çok fazla rahatsız etmekte olan günlük hayatına devam etmesini engelleyen ağrılardandır. Yetişkinlerde görülen şikayet aynı şekilde çocuklarda da gözükebilmektedir. Genellikle bireylerde yanma, batma, zonklama gibi farklı ağrı şekilleri ile kendini gösterebilmektedir.
Bireyin ağrıyan kulağına ve başka gözlemlenmekte olan semptomlara bağlı olması ile birlikte farklı sağlık rahatsızlıkları sonucunda oluşabilmektedir. Kulak; iç, dış ve orta kulak olması ile birlikte üç ayrı bölgeden oluşmaktadır.
Bu nedenle ağrının kaynağının tespiti için, ilk önce kulağın hangi bölgesinin ağrıdığını tespit gerekmektedir. Bu yüzden kulaklarınızı sağlık kuruluşunda kontrol ettirerek rahatsızlıklara karşı erken teşhis faydanıza olacaktır.
Kulak yolunda tümör, yabancı cisim teması, kulak kiri, zona, kulak zarı yırtılması, travma, iltihap gibi rahatsızlıklara bağlı olarak ağrı görülebilmektedir.
Ayrıca östaki tüpü tıkanıklığı, kulakta sıvı birikmesi, kulak zarı iç ve orta kulakta oluşan enfeksiyonlar gibi birçok farklı nedeni de kulaktaki ağrıya sebep olabilmektedir.
Bu gibi sorunların tanı ve tespiti için sağlık kuruluşunda kulak kontrolünü eksiksiz yaptırmalısınız!
kulak ağrısına ne iyi gelir?
Kulak ağrısı belirtileri
İstenmeyen çevresel ve çeşitli etkenler sonucunda kişilerde meydana gelmekte olan kulak ağrıları, ağrı başladığı süreden itibaren takibinin yapılması ve dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.
Gereken önlemlerin kısa sürede alınması için erken teşhis yapılması, rahatsızlığın vücuda büyük ve telafisi olmayan zararların önüne geçilerek hasta bireyde şiddetli ağrıların son bulmasıdır.
Hasta bireyin hastalık geçmişi ve vücuttaki farklılıklar sebebiyle ortaya çıkan çeşitli belirtileri olmakta olan kulak ağrıları genel anlamıyla birbirleriyle benzer olmaktadır. Kulak sorunları ve kulak ağrısına yönelik belirtiler arasında genellikle aşağıdaki semptomlar gözükmektedir:
Baş dönmesi,
Uykuya dalmakta güçlük,
İştah kaybı,
Kulak çınlaması,
Kaşıntı,
Boğaz, baş, kulak ve çenede çeşitli ağrılar,
Hasta bireyde düşüp artan ateşlenme durumları,
Kulak çevresinde tahriş, kızarıklık veya şişme.
Bu semptomlardan herhangi biriyle karşılaştıysanız ve şikayetçi iseniz mutlaka doktora veya sağlık kuruluşuna başvurmalısınız!
1.Kulak ağrısı sebepleri
En sık rastladığımız sebeplerden biri kulak kirinin birikmesidir. Kulak kiri sağlıklı her bireyde kulak içerisinde fizyolojik olarak salgılanmaktadır. Bu salgı gereğinden fazla salgılanabilmektedir. Bireyler tarafınca yanlış temizleme yapıldığında birikme yaparak sertleşip kulak yolunu tıkamaktadır.
Bu durum tüm bireylerde sıklıkla kulak ağrısına neden olmaktadır. Gliserin damlası damlatılarak kulak yolunda bulunan kir yumuşatılmalıdır. Yumuşatılan kir sağlık kuruluşunda sağlık personeli tarafınca kontrolü yapıldıktan sonra kulağınıza uygun olan temizleme yöntemi ile kulak temizleme işlemi yapılacaktır.
Evde kulak temizlenmesi yapılırken sivri, delici ve kulak çubuğu gibi maddeler kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde telafisi olmayan rahatsızlıklar ve komplikasyonlar gerçekleşebilmektedir. Basınç değişimi: Genellikle uçakların yüksek mevkilere ulaştığı durumlarda yaşanmakta olan basınç değişimi kulakta bir ağrıya sebep olabilmektedir.
Bu ağrıya barotravma ismi verilmektedir. Kısa zamanlı da olsa, çocuk ve yetişkin bireyler için acı verici olabilmektedir. Orta kulak bölümünde östaki borusu denmekte olan bu kanal orta kulakla dış kulak yolundaki basıncın dengelenmesinde görev almaktadır. Bu boru tıkanınca basınç dengelenemediği için zarda bir gerilim hissedilmektedir.
Sakız çiğneme, yutkunma veya burun deliklerini kapatarak genze doğru üfleme eyleminin yapılması sonucunda östaki borusunu açacağından, bu tür durumların çözümü olarak uygulanmakta olan bir yöntemdir. Ayrıca bebek sahibi olan anne bireylerin bebeklerini emzirmesi sonucunda ağrının hafifletilmesi sağlanmalıdır.
İstemsiz veya istemli bir biçimde kulak yoluna yabancı maddenin girişi bir çok bireyde ağrıya neden olabilmektedir. Kulağın herhangi bir rahatsızlığı olmamasına rağmen boğaz iltihaplanması da kulak ağrısına sebep olabilmektedir. Boğaz enfeksiyonlarına benzer sinüs iltihaplanması sonucu kulak ağrısına neden olabilmektedir.
2.Kulak ağrısı neden olur?
Genel anlamda kulak ağrılarının çoğunlukla sebebi orta kulak enfeksiyonudur. Bu rahatsızlığa sebep olan hastalık soğuk algınlığıdır. Tıp dilinde orta kulak enfeksiyonunun diğer adı otitis media’dır.
Genellikle 3 yaşından küçük olan çocuklarda bu rahatsızlık çok sık rastlanmaktadır. Küçük çocuklar 3 yaşını doldurana kadar geçen sürede %80 ila %90’ı otitis media yani akut rahatsızlığı geçirebilmektedir.
Orta kulak iltihapları, 6 ve 15 ay arasında sık olarak gözükürken, 5 yaş sonrası görülme sıklığı ciddi anlamda düşmektedir. Kreş veya yuvalara giden çocuklar büyük risk altında olduğunu bilmelisiniz. Bu rahatsızlık sadece çocuklar da değil ayrıca yetişkinlerde de gözlenmektedir.
3.Kulak ağrısına ne yapılır?
Kulak ağrısı rahatsızlığından şikayeti olan bireyin kendi kendine uygulayabileceği yöntemler aşağıda sıralanmıştır. Bu yöntemler kulak ağrısı semptomları hafifletmeye ve azaltılmasına yardımcı olabilir:
İltihabın yol açtığı ağrı için kulak arkasına uygulanan sıcak kompres ağrının azaltılmasını yardımcı olabilmektedir.
Uygulanan sıcak kompres kulak ağrısını azaltmaya yardımcı olmaz ise, kulağa soğuk bir kompres ya da soğuk suya batırılan bir bez uygulayabilirsiniz. (KESİNLİKLE BUZ UYGULANMAMALIDIR!)
Kulakta kötü koku veya akıntı varsa, dış kulak yüz bezi ve sabun yardımı ile nazikçe yıkanmalı ve sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.
Kulak ağrısının tedavi ve kontrolü için sağlık personelinin verdiği talimatına göre reçetesiz satılan ilaçları kullanabilirsiniz. Kronik böbrek veya karaciğer hastalığı, GI kanaması ya da mide ülseri olan bireyler hiç bir ilacı kullanmadan önce kesinlikle sağlık personeline danışmalıdırlar.
Sakız çiğnemek veya balon şişirmek gibi eylemler östaki kanalının fonksiyon sistemine yardımcı olacağı için kulak ağrısının baskısını azaltmaya ve hafifletmeye yardımcı olabilmektedir.
Yatılması yerine dik oturmak, kulakta oluşan basıncı azaltması ve ağrının şiddetini düşürmekle sizi rahatlatabilmektedir.
Anne bireyler için bebeği emzirmek, sakız çiğnemek veya biberon emilmesi irtifa değişikliklerinden kaynaklanan kulaktaki ağrıyı gidermeye yardımcı olabilmektedir. (Örnek verecek olursak uçaktan inerken…)
Uçakta seyahat halindeyken irtifa değişikliği nedeni ile meydana gelmekte olan kulak ağrısına kulak tıkacı, şeker emilmesi, kulağa pamuk koyulması da iyi gelebilmektedir.
Sık sık su içilmelidir.
Hangi kulakta enfeksiyon var ise, o kulağın tersi pozisyonda uyunmalıdır. (Örneğin Sağ kulakta enfeksiyon var ise, sol tarafa yaslanarak uyunmalıdır.)
Bireylerde alerji semptomları var ise antihistaminikler yardımcı olabilmektedir.
Orta kulakta bulunan baskıyı hafifletmek amacıyla esnemek yardımcı olabilmektedir.
Bazı durumlarda östaki tüpleri basıncı eşitlemesi ve açılıp kapandığı için mısır gevreği patlama sesleri duyulabilir veya hissedilebilmektedir.
4.Kulak ağrısı nasıl geçer?
Orta kulağın iltihabı ve iltihaplanmaya bağlı kulak ağrısı genel anlamda 2 veya 3 gün içerisinde geçmektedir. Kulağınızın ağrısı çok şiddetli değil ise birey sağlık kuruluşuna gitmeden önce evde kendisine birtakım tedaviler uygulayarak geçirmektedir.
Bu sağlık işlemlerini hasta bireylere pek önermemekteyiz. Sebebi ise kulakta istenmeyen komplikasyonlara ve kalıcı sorunlara sebep olabilmektedir.
Kulakta oluşan ağrı bireyde ve çocukta giderek artıyorsa, işitme kaybı, çınlama, akıntı gibi başka belirtiler var ise vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurarak kulak kontrolü yaptırmanız gerekmektedir!
Kulak ağrısı ve tıkanıklığı
Kulak tıkanıklığı, dışarı ortamdan gelen ses titreşimlerinin işitme kanalına düzgün bir biçimde iletilememesi sonucunda oluşmaktadır. Titreşimler dış kulak yolu üzerinden başlaması ile iç kulak yoluna kadar olan kanal içerisinde ilerleyerek duyumu oluşturmaktadır.
Eğer bu yolların birinde herhangi bir fonksiyon bozukluğu, kulağın tıkanmasına neden olmaktadır. Kulak tıkanıklığının sık olarak bilinmekte olan sebebi kulakta bulunan kir partikülleridir. Bu kir vücut tarafından her sağlıklı bireyde üretilmektedir. Üretilmesinin sebebi dışardan gelecek her türlü mikrop ve bakterileri içerisinde tutarak enfeksiyona karşı korumaktır.
Bazı bireylerde bu kir görevini yerine getirdikten sonra dış kulağa doğru atılmaktadır. Yeniden serumen (kir) üretimi başlamaktadır. Bazı bireylerde bu döngü şeklinde tekrarlamaz ve stabil şekilde gerçekleşmemektedir. Kulağınızda işitme kalitesinin düşmesi ve dolgunluk hissi gibi şikayetleriniz varsa bunun sebebi kulak tıkanıklığıdır.
Çoğunlukla bireyler tarafından önemsenmeyen bu durum tedavisi geciktirilen bir sorundur. Ayrıca ciddi sorunlara hatta telafi edilmeyen sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Oysaki kulağınızı sağlık kuruluşunda kontrol ettirdikten sonra kulak yıkama işlemi ile tüm bu sorunlardan kurtulabileceksiniz.
Eğer kulak tıkanıklığı rahatsızlığından muzdarip iseniz sağlık kuruluşumuza başvurarak kulak kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Kulak kirinin fazla, sert ve rahatsız edecek olduğu durumlarda sağlık personeli tarafınca gerek duyulduğu takdirde kulak temizletme sağlık işlemi yapılacaktır.
Kulak tıkanıklığına örnek verecek olursak uçakta seyahat eden bir birey orta kulaktaki basınç değişikliği sebebi ile kulakta tıkanıklık oluşmaktadır. Sık olarak herkes tarafınca bu durum tecrübe edilmiştir. Özellikle esneme ile giderilmekte olan bu tıkanıklığın sebebi basınç farklılıklarından kaynaklanmaktadır.
Kulak rahatsızlıkları ve kulak hastalıkları?
Genel anlamda kulak hastalıkları ve rahatsızlıkları sırasıyla şunlardır:
Kulakta sıvı toplanması,
Otoskleroz,
Kolesteatom,
Meniere,
Dış kulak yolunda oluşan egzama,
Akustik nörinom,
Vertigo,
Kulak nezlesi,
Dış kulak iltihabı,
Orta kulak iltihabı,
Kulak çınlaması,
Kulak tıkanıklığı,
Kulak zarı delinmesi,
Kulakta aşırı kir oluşumu.
1.Kulak sivilcesi
Özellikle kulak sivilcesi oluşumunun sebebi tek bir nedenden kaynaklanmamaktadır. Sizler için aşağıda maddeler haline kulak sivilcesi oluşumunun sebeplerini açıkladık:
Sık kask takma,
Kulak deldirme,
Kulağa kum girmesi,
Hijyen eksikliği,
Aşırı stres.
2.Kulak zonklaması
Genellikle kulak tarafından dışarı atılmayan kirin zonklamaya sebep olabilmektedir. Tam anlamıyla rahatsızlığın belirlenmesi için sağlık merkezinde tanı ve tedavi yapılması gerekmektedir.
3.Kulak kaşıntısı
Genel anlamda kulağın kaşınmasına neden olan ve sık karşılaşılan durum alerjik bünyeye sahip olmaktır. Vücudun herhangi bir yerinde mantar, egzama gibi rahatsızlıkları olan, başka bir madde veya gıdalara karşı alerjisi olan bireylerde kulak kaşınması sık görülmektedir.
4.Kulak egzaması
Diğer atopik dermatit çeşitleri gibi, bağışıklık sistemini tahriş eden maddelere ya da alerjenlere aşırı şekilde tepki vermesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle cildin enfeksiyon kapmasına sebep olabilmektedir.
Alt tabakada bulunan nedenler şunlar olabilir:
Aile saman nezlesi öyküsü olması ya da astım,
Tahriş edici alerjenler ya da maddeler,
Genetik,
Beslenme eksiklikleri,
Stres,
Çevresel tetikleyiciler.
5.Kulak mantarı
Dış kulağın kronik mantar iltihaplanmaları veya akut hastalığına, otomikoz veya miringomikoz yani kulak mantarı denmektedir.
6.Kulak sancısı
Bu durum kulağın çevresinden ya da kendisinden kaynaklanmakta olan bireyi rahatsız eden bir belirtidir. Bu sancı kulaktaki enfeksiyonu veya kirden dolayı gelişebilmektedir.
Ancak bu durumda kulaklarda bir sorun tanımlanması konulamaz. Kulağın normal olduğu zamanlarda sancının kaynağı genel anlamda çevre yapıda bulunan rahatsızlıklardan kaynaklanabilmektedir.
7.Kulak basıncı
Bu durum genellikle östaki borusunun tıkandığı veya düzgün çalışmayı bıraktığı zaman gelişmektedir. Bu basınç sonrası kulakta dolgunluk ve tıkanıklık hissine neden olmaktadır.
Östaki borusu görevini yerine getirmediği zaman bireye rahatsız edici bir his vermektedir. Kulakta bu durumun meydana gelmesi; net duymada problemlere ve çınlamaya neden olmaktadır.
8.Kulak kanaması
Bu durum kulağınızdan ya da kulağınızdaki herhangi bir kan sızması sonucu gerçekleşmektedir. Genellikle birçok yaralanma sonucu bu durumun belirtisi olabilmektedir.
Sebebe bağlı olması ile birlikte ateş, kulak ağrısı, yüz felci, işitme kaybı, kulakta çınlama ya da baş dönmesi gibi başka semptomlarınız da olabilmektedir.
9.Kulak akıntısı
Genel anlamda kulaktan herhangi bir sıvının dışarıya atılması ile ortaya çıkmaktadır. Kulağın içinde biriken kire bağlı olan akıntı vücudun doğal olarak ürettiği yağın dışarıya atılmasıdır. Kulağın akıntısında bulunan sıvı tıpkı burun akıntısında karşılaşılan durum gibi bakteri, diğer yabancı cisim, tozu barındırabilmektedir.
Kulak kiri, kulak akıntıları, dış kulak yolu enfeksiyonları, kronik orta kulak enfeksiyonuna bağlı akıntı olarak da sınıflandırılabilmektedir. Bunların harici, kulak bölgesine darbe sonucu kulak zarı delinmesi gerçekleşen bireylerde kulak akıntısı görülebilmektedir.
Kulak sağlığını korumak için neler yapmalıyız?
En dikkat edilmesi gereken kulak sağlığınızı korumak için kesinlikle tüm bireylerin uygulaması gereken yöntemleri sizler için sıraladık:
Kulak kirini temizlenmesi yapılırken pamuklu çubuk veya benzeri şeyler kullanmamalısınız!
Kulağa, gelebilecek sert travma durumlarından korumaya çalışmalısınız!
Uzun süre boyunca havuzda ya da denizde kalmaktan kaçınmalısınız!
Erken çocukluk çağında olan çocukları, işitme fonksiyonları açısından yakından gözlemlemelisiniz!
Kulakta oluşan ağrı rahatsızlıklarında hiç zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurmalısınız!
Gürültü ve yüksek sese karşı kulaklarınızı korumaya çalışmalısınız.
Bireyler kulaklık yardımı ile müzik dinlerken 80 veya 90 desibeli aşmayacak bir biçimde sesi açın ve 2 saatten fazla süre kulaklık kullanmayınız!
Kronik rahatsızlık durumlarında işitme sağlık kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz!
Hemen her türlü ilaç kullanımlarında, kulak sağlığını tehlikeye atan durumlar olacağını unutmamalısınız!
Ani gelişmekte olan işitme problemlerinde, uğultu veya çınlama gibi durumlarda zaman kaybetmeden sağlık kurumuna başvurmalısınız!
Kulak ağrısı hakkında sıkça sorulan sorular?
Genellikle Halk Sağlık Kabini kuruluşumuza kulak ağrısı ve diğer sorulmakta olan sıkça sorulan soruları sizler için cevaplamaya çalıştık. Aşağıda bulunmakta olan sorular harici farklı olan sağlık sorularınız için bizlere iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.
1.Kulak su kaçması?
Özellikle kulağın içerisine su kaçması hemen hemen tüm bireylerin hayatında en a bir kere başına gelmektedir. Banyoda veya havuzda yüzdükten sonra kaçan su, bir süre geçtikten sonra rahatsız edici olabilmektedir. Normal anlamda kulağa kaçan su, kulakların yapısı gereği buşonla (kulak kiriyle) dışarı atılmaktadır.
Ancak kulak içerisinde bulunan su hemen çıkmayarak günler sürüyor ise kulaktan çıkarılması gerekmektedir. Hem rahatsızlığa hem de işitmede güçlük çekmenize neden olmasının yanı sıra ciddiye alınmadığı durumlarda enfeksiyona sebep olmaktadır.
2.Kulak neden kaşınır?
Bireyde kulakların tahrişi nedeni ile kulak kaşıntısı meydana gelebilmektedir. Ayrıca bireyde türlü cilt iltihaplanmaları nedeniyle kulak kaşıntısı da gerçekleşebilmektedir.
Soğuk algınlığı ve alerji kulak kaşıntısına sebep olan sık nedenler arasında gösterilmektedir. Genel anlamda kış mevsiminde soğuk algınlığına yakalanan bireylerde kulak kaşıntısı oluşmaktadır.
3.Kulak neden kanar?
Kulağın kanaması yaygın olarak bir kulak iltihaplanması belirtisidir. Kulak iltihaplanması nedeniyle kulak zarları zarar görebilir veya yırtılabilmektedir.
Çünkü iltihaplanma kulağınızda sıvı ya da irin birikmesine neden olmaktadır. Kulağınızın içerisine kulak çöpü veya küçük cisimler sokulması sonucu kanama ve ağrı olabilmektedir.
4.Kulak neden çınlar?
Çınlamanın bir sürü sebebi olabilmektedir. Bu çınlamaya sebep olan durumun tespiti için kesinlikle sağlık kuruluşunda kulaklarınızı muayene ettirmeniz gerekmektedir. Genellikle kulak kiri çınlamaya sebep olmaktadır. Yanı sıra çınlamanın sebepleri şunlardır:
İç kulak hücrelerinin zarar görmesi,
Orta kulakta sıvı birikimi,
Kulak zarında delinme,
Orta kulak iltihabı,
Yüksek sesli ortamda uzun süre bulunmak,
Orta kulakta bulunmakta olan eklemlerin ve kemiklerin sertleşmesi,
Kulak içinde yabancı cisim.
5.Kulak neden tıkanır?
Özellikle kulakta bulunan buşon (kirin), kulağın tıkanmasına sebep olmaktadır. Ayrıca kulağın tıkanma sebebi ise yükseklik değişimi sonucu karşılaşılabilmektedir.
Orta kulaktaki basınç değişimine bağlı olması ile birlikte yaşanmakta olan bu durum, hemen her birey tarafından tecrübe edilmektedir. Genel anlamda esneme eylemi ile giderilmekte olan bu tıkanıklık, basınç değişikliklerinden kaynaklanmaktadır.
6.Kulak yanması neden olur?
Genellikle kulağın yanması 1 ya da 2 dakika içerisinde geçebilen kanın hızlı bir durumda kulak damarlarına geçmesi sonucu oluşmakta olan bir durumdur. Genel anlamda ani utanma duygusu ile birlikte oluşan bu durum geçici olmaktadır.
Fakat bazı bireylerde kulak yanması çoğunlukla görülebilmektedir. Bu durumda kesinlikle bir sağlık kuruluşunda kulaklarınızı muayene ettirmelisiniz!
7.Kulak içinde sivilce?
Özellikle kulağın içerisinde sivilce çıkmasının tek bir sebebi olmaması gibi birden fazla sebebi de olabilmektedir. Kulak içerisinde çıkan sivilceler; şapka ya da kask kullanımı, hijyen eksikliği, kulağa kum girmesi, kulak deldirme, aşırı derecede stres gibi birden fazla sebepten meydana gelebilmektedir.
8.Kulak neden ağrır?
Yabancı cisim temas etmesi, kulak kiri, dış kulak yolunda enfeksiyon, travma, tümör, zona sebebi sonucu ağrı oluşabilmektedir. Ayrıca iç ve orta kulaktaki iltihaplanmalar, kulakta sıvı birikmesi, östaki tüpü tıkanması, zar yırtılması kaynaklanan birçok farklı nedeni olabilmektedir.
Kulak ağrısı ve boğaz ağrısı
Boğaz ve kulak ağrısı kendi başına bir rahatsızlık değildir. Yaşanmakta olan ağrılar bireyde bulunan farklı bir hastalığın belirtisi olabilmektedir.
Aynı anda hem kulak hem de boğaz ağrısına neden olmakta olan enfeksiyon çeşitleri vardır. Vücuda giren mikrop ve bakteriler, vücudun bağışıklık sistemini etkilemesi ile hastalıklara yol açmaktadır.
Kulak ve boyun ağrısı
Boyun ağrısı ile birlikte yansımakta olan kulak ağrısı var ise kesinlikle boyun düzleşmesi, sırt kaslarının gergin olması, boyun fıtığı ile ilgili detaylı bir biçimde hasta incelenmelidir. Bu durumlarda kesinlikle tanı tedavi yöntemi yapılmalıdır.
Kulak ve baş ağrısı
Aynı zamanda baş ağrısı ve kulak ağrısının görülmesinin en belirgin nedeni orta kulak ve dış kulak iltihaplanmaları sonucu oluşmaktadır. Bu tür kulak iltihaplanması özellikle çocuk bireydeler sık rastlanılmaktadır. Kirli ve hijyenik sularda yüzen bireylerde dış kulak iltihaplanmaları gelişebilmektedir.
Kulak ve burun tıkanıklığı
Grip ve nezle gibi üst solunum enfeksiyonlarında, burnun akıntısı ve tıkanması ile birlikte kulağımızda tıkanıklık hissiyatının nedeni olmaktadır. Tıkanıkla birlikte uğultu, bireyin nabzını kulağında hissetmesi ve sesin kulağında yankılanması gibi farklı durumlar ile belirtiler gözlenebilir.
Kulak ağrısı için ağrı kesici
Bireyler kulak rahatsızlıkları ile karşı karşı kaldığında genel anlamda acil tıbbi bir bakıma ihtiyaç duyabilmektedir. Doğal tedavi olarak sıcak kompresler uygulanarak geçici tedavi edilebilmektedir.
Asıl ağrı kesi ilaçlar; Tylenol ve diğerleri (Asetaminofen), naproksen (Ateşe) ve İbuprofen (Advil, Motrin) gibi OTC ağrı kesici ilaçlar; ağrı olan kulakta uçucu yağlar ve zeytinyağı kullanımıdır.
Kulak ağrısının nedenleri?
Genel anlamda kulak kiri, dış kulak yolu enfeksiyonu, zona, travma, tümör yabancı cisim teması sonucunda ağrı oluşabilmektedir. Bunları yanı başında iç ve orta kulak iltihaplanması, zar yırtılması, östaki tüpü tıkanması, kulakta sıvı birikimi sonucunda da ağrı oluşabilir. En iyi tedavi kesinlikle sağlık kuruluşunda kulaklarınızı muayene ettirmelisiniz!
Kulak ağrısı nerelere vurur?
Bunun tanı ve tedavi edilmesi için sağlık kuruluşuna başvurmanız ve kulaklarınızı kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Kulak ağrısı kulağa yakın olan her bir organa ağrı şeklinde eşlik edebilmektedir.
1.Kulak ağrısı başa vurur mu?
Baş bölgesi de kulağa yakın bir bölge olduğu için baş ağrımasına da sebep olmaktadır.
2.Kulak ağrısı göze vurur mu?
Gözde kulağa yakın bir bölgede olduğu için gözlerinde ağrımasına sebep olabilmektedir.
3.Kulak ağrısı çeneye vurur mu?
Çene bölümü kulağa yakın bölge olduğu için çene ağrımasına da sebep olabilmektedir. Kulak çene ekleminize yakın olduğu için ağrıya eşlik edebilmektedir.
4.Kulak ağrısı dişe vurur mu?
Diş ile kulak arasında bulunan bu iki bölgenin birbirine bağlamakla görevli olan sinirlerin gösterdiği tepkiler sonucu kulak bölgesinde bulunan ağrı dişe yansıyabilmektedir. Kulak ve dişteki sinirlerin birbirlerine yakın olmasından dişte oluşmakta olan ağrılar kulak bölgesinde de hissedilmektedir.
5.Kulak ağrısı mide bulantısı yapar mı?
Genellikle iç kulak enfeksiyonu geçiren kişilerde bu durum gözlenmektedir. Kulak enfeksiyonu mide bulantısı yapabilmektedir. Bu yüzden sağlık kuruluşunda kontrol ettirerek erken teşhis ile tedavi başlangıcı sizin için faydalı olacaktır.
Covid de kulak ağrısı olur mu?
Genellikle covid-19 semptomları; ateş, öksürük, boğaz ağrısı, nefes darlığı, bitkinlik, acı ve ağrılar, burun akıntısı, baş ağrısı, burun tıkanıklığı veya ishal gözlemlenmektedir.
Baş ağrısı kulak ağrısına eşlik eden ağrıdır. Bu yüzden en iyi tanı ve tedavi sağlık kuruluşunda hem covid-19 testi yaptırmalı hem de kulaklarınıza baktırmanızdır.
Kulak ağrısı için ne yapılır?
Gerekli olan tüm sağlık işlemlerinde yer alan yapılması gerekenleri yerine getirerek sizde bu problemden geçici kurtulabilirsiniz. Kulak ağrısı hafifletmek ve ağrıyı azaltmak için geçici tedavi yöntemi ve detaylı bilgi için buraya tıklayın.
1.Kulak ağrısına kolonya iyi gelir mi?
Kulak içerisinde bulunan ağrıya kolonya uygulamasını kesinlikle önermemekteyiz! Çünkü kolonyanın içerisinde bulunan maddeler kulaktaki iltihaplanmaya zarar vererek daha kötü komplikasyonlara sebep olabilmektedir. Fakat kulak çevresine bir pamuk yardımıyla kolonyayı uygulayabilirsiniz gözenekleri açarak az da olsa iyi hissettirecektir.
2.Kulak ağrısına sıcak iyi gelir mi?
Kulakların arka tarafına uygulanan sıcak kompresler enfeksiyonun yol açtığı ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilmektedir. Sıcak kompresin kulak ağrısını gidermeye yardımcı olmadığı durumda, kulağa soğuk bir kompres ya da soğuk suya batırılan bir bez tutturabilirsiniz. Ama kesinlikle buz uygulanmamalıdır!
3.Kulak ağrısı kaç günde geçer?
Eğer orta kulak enfeksiyonu geçiriyor iseniz yaklaşık olarak 2 veya 3 gün içerisinde geçmektedir. Bizim düşüncemizi alacak olursanız kesinlikle sağlık kuruluşunda kulaklarınızı kontrol ettirmeniz sizler için faydalı olacaktır.
Kulak ağrıması?
Kulak ağrıması her çeşit yaş grubunda rastlanılan ve oldukça rahatsız eden bir sorundur. Ayrıca baş ağrısı, kulakta akıntı, dolgunluk hissi, işitme kaybı, çınlama ve kaşıntı gibi şikayetlerde ağrıya eşlik edebilir. Diş enfeksiyonu ya da sinüzit gibi kulağa yakın olan yerler kulak ağrımasına sebep olabilmektedir.
1.Kulak ağrısı ve çınlaması neden olur?
Bazen kulak çınlaması diğer sağlık sorunlarının belirtisi olabilmektedir. Genel anlamda kulak burun ve boğaz alanı içerisinde işitme kaybı yapan her türlü rahatsızlığın temel olarak belirtisi olabilmektedir. İşitme sinirindeki tümör, iltihap, kulak zarı delik olması, iç kulak iltihabı sonucunda meydana gelmektedir. Sağlık kuruluşumuza başvurarak tanı ve tedaviden yararlanmalısınız!
2.Kulak ağrısına ne iyi gelir?
Kulak ağrısı tanı ve tedavi içeriğimizin başında da belirttiğimiz yöntemleri uygulayarak kulak ağrınızı hafifletebilirsiniz. Kulak ağrısına ne iyi gelir paragrafına dönmek ve okumak için tıklayın.
3.Kulak ağrısı için ağrı kesici?
3.sorunun cevabında ilaçların tümüne cevap verdik. Bu yazının üzerine tıklayarak 3.sorunun cevabını okuyarak detaylı bilgiye erişebilirsiniz.
4.Kulak ağrısı için damla?
Kulak kirinin yumuşatılması ve az daha olsa hasta bireyin rahatlaması için gliserin damlası damlatılmalıdır. Bir hafta gibi süre kullanıldıktan sonra sağlık kuruluşunda kulak temizleme sağlık hizmeti yaptırmalısınız!
5.Kulak ağrısı için evde ne yapılabilir?
Kulak ağrımasını geçirmek için evde geçici tedavi yöntemleri ve detaylı bilgi için buraya tıklayın ve gerekli tüm adımları sırasıyla yerine getirin.
Kulak üstü ağrısı?
Genel anlamda enfeksiyona bağlı sebeplerden dolayı ağrı oluşabilmektedir. En iyi tanı ve tedavi yöntemi sağlık kuruluşuna başvurarak rahatsızlığın erken teşhisi bireyler için önem arz etmektedir.
Kulak tıkacı nedir?
Kulakları aşırı sesten korumakta olan kulağa hava, su gibi akışkan maddelerin girişini ve kulağa yabancı cisim ve toz girmesini engelleyen, kulak kanalına sokulmakta olan bir ekipmandır. Kulağa gelen sesin hacmini azaltması ile kulak tıkacı çoğu zaman kulak çınlamasını önlemek içinde kullanılmaktadır.
1.Kulak tıkacı kulağa zarar verir mi?
Kulağınıza büyük gelmekte olan tıkaçlar tahribat veya yaraya sebep olabilmektedir. Uzun süre boyunca bireylerin kulak tıkacı kullanımında ise mevcut kulak buşonunun (kirinin) kulak zarına doğru itilmesi ile kulakta basınç ve dolgunluk hissedilmektedir. Bu sebeple tıkanıklık veya geçici işitme kaybı gibi çözülebilmekte olan rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir?
Kulak tıkanıklığına iyi gelen östaki borusunun rahatlatılması veya orta kulak basıncının dış ortamdaki basınç ile eşitlenmesi yeterli olacaktır.
Bunun için su içmek, yutkunmak, esnemek, sakız çiğnemek ya da bir parça şeker emmek kulak tıkanıklığının giderilmesine destek olarak iyi gelmektedir.
1.Kulak tıkanıklığı nasıl geçer?
Özellikle kulak tıkanıklığı sık yaşayan bireyler için kesinlikle tıkanıklığa sebep olan neden için o ay içerisinde muayene ettirmelisiniz. Muayene sonucu sağlık personeli size en uygun tedavi yöntemini uygulayacaktır.
Kulak çınlaması sebepleri?
Kulak çınlamasının nedenleri arasında olanlar:
Kulak zarının delinmesi,
Tıkaçlar,
Kulak enfeksiyonları,
Şeker,
Mesleki deformasyon,
Tıkaç sık kullanma,
Yüksek tansiyon,
Beyin bölümünde tümörler,
Kulak kemiğindeki değişimler,
Meniere rahatsızlığı,
Hormonal değişimler,
Stres,
Travma,
Kansızlık,
Kalp ve damar rahatsızlıkları.
1.Kulak çınlaması hastalığı?
Tinnitus (kulak çınlaması), rahatsızlığı yaşayan bireyin piskolojik bir problemi olmamasına rağmen, dışarı ortamda var olmayan frekanslara sahip sesleri duyması sonucu oluşmaktadır.
Kulak çınlama durumu yüksek veya hafif gelişebilmektedir. Hafif şiddetli olan çınlamalar genellikle geceleri ve sessiz ortamlarda duyulmaktadır.
2.Kulak çınlaması ne anlama gelir?
Kulak çınlaması yani tinnitus, akustik bir uyaran olmadığı durumlarda hasta bireyin bir ses algılaması sonucu oluşmaktadır. Bu durum sesin değişik ton, karakter ve özellikte olabilmektedir. Çoğunlukla çınlamaya neden olan bu durum, çan, bazen uğultu, rüzgar ya da ıslık sesi, hışırtı, nabız sesleri, makine gürültüsü gibi tarif edilmektedir.
3.Kulak çınlaması mide bulantısı?
Kulağın çınlamasının yanı başında mide bulanması, baş ağrısı, işitme durumunun azalması, kusma ya da denge bozukluğu gözlemlendiği takdirde ciddi bir sağlık sorunu teşkil edebilmektedir. Bu yüzden en kısa sağlık kuruluşuna bu durumu bildirmelisiniz.
4.Kulak çınlaması baş ağrısı halsizlik?
Kulağın çınlamasının yanı başında baş ağrısıyla birlikte halsizlik gözlemlendiği takdirde sağlık kuruluşuna durumu bildirerek sağlık hizmetlerinden yararlanmalısınız!
5.Kulak çınlaması tansiyon?
Uzun süre boyunca yüksek tansiyona sahip olan bireylerde kulak çınlama durumu fazla görülmektedir. Ayrıca kan basıncındaki ani değişimler ve yükselmeler, kulak çınlamasına sebebiyet verebilmektedir. Kulak çınlamasının en önemli nedenlerinden biri olan, akustik travma denilen yüksek miktarda ve uzun süre boyunca sese maruz kalma durumunda gerçekleşmektedir.
6.Kulak çınlamasına ne iyi gelir?
Kulak çınlamasına iyi gelen durumları sizler için sıraladık:
Kan basıncının kontrolü
Yüksek sesli müzik dinlemek veya maruz kalmaktan korunma
Kahve, sigara ve kola tüketiminden kaçınma
Tuzlu yiyeceklerden uzak durmak
Spor ve egzersiz yapmak
bu adımları uygulamak kulak çınlamasına ne iyi gelir sorusuna verilen cevaplardır.
7.Kulak çınlaması ilacı?
Kronik kulak çınlaması (tinnitus) tedavisinde farklı sorunlar için etkili olan ve stres altında kullanılan benzodiazepinler, antidepresanlar, benzodiazepin olmayan antikonvülsantlar, alerji durumunda kullanılmakta olan antihistaminikler ve kas gevşeticileri kullanılmaktadır.
8.Kulak çınlaması damlası?
İlk önce kulak çınlama tedavisi için sağlık kuruluşunda kulaklarınızı muayene ettirmelisiniz. Duruma göre bir takım kulak damlaları verilecektir. Kulak damlaları doğrudan kulak çınlamasının nedeni olan kulakta bulunan rahatsızlığı yok edecektir. Bu ilaç ile birlikte kısa süre zamanda çınlama şikayetinden kurtulabileceksiniz.
9.Kulak çınlaması geçmiyor?
Bu rahatsızlık bazen de diğer hastalıkların belirtisi olarak gözlemlenmektedir. Özellikle kulak burun boğaz alanında işitmeye zarar veren her türlü hastalığın temel belirtisi olabilmektedir. Kulak zarı delinmesi, iç kulak enfeksiyonu işitme sinirinde bulunan tümör sonucu meydana gelmektedir.
10.Kulak çınlaması geçer mi?
Bireylerin uğultu ve cızırtı biçiminde sesler duyduğu bu problem son yıllarda tıptaki gelişmeler sayesince tedavi edilebilecek hale gelmiştir. İleri safha durumunda intiharlara sebep olan bu hastalığın tedavisi, kulağa lazer yardımı ile biyo-uyarıcı etki oluşturması ile çınlama tedavi sistemiyle gerçekleştirilmektedir. Bu durum iki buçuk ay kadar sürebilmektedir.
11.Kulak çınlaması kesin çözüm?
Kulak çınlaması kesin çözümü için bireyler sağlık kuruluşunda randevu alarak kulak muayenesi yaptırması gerekmektedir. Tanı ve tedavi yöntemi ile bu sorundan sizlerde kurtulabilirsiniz.
12.Kulak çınlaması tedavi?
Kulak çınlamasına neden olan rahatsızlığın belirlenmesiyle tedavi edilmektedir. Bunun için rahatsızlık hisseden bireyler sağlık kuruluşundan randevu alarak kulaklarını muayene ettirmelidir.
13.Kulak çınlaması için hangi bölüme gidilir?
Her özel kuruluşta kulaklarınızı muayene ettirebilirsiniz. Devlette kulak burun boğaz bölümünden destek almalısınız!
Kulak kristalleri?
İç kulağın içerisinde bulunmakta olan, tıp dilinde otolit olarak tanımlanmaktadır. Kalsiyum karbonat içeren sıvı yapılarının tümüdür. İç kulak; yarım daire kanalları, denge organları, salyangozun bulunduğu üç ana bölgeden oluşmaktadır.
Kulak kristalleri iç kulakta denge organlarının bulunduğu ve konumlandığı bölge içerisinde hareketsiz bir şekildedir. Bireylerin, denge kurması açısından etkileri büyüktür.
1.Kulak kristalleri neden oynar?
Kulak iltihaplanmaları ve üst solunum enfeksiyonu, kulak kristallerinin kaymasına sebep olmakta olan etkenlerin başında geldiği gözlemlenmektedir. Aşırı üzüntü ve stres yaşanması, beyin travması, hazırlıksız biçimde yapılan ani boyun hareketleri gibi durumların yaşanması kulak kristallerinin oynamasına sebep olmaktadır.
Kulak uğultusu?
Kulağın uğultu rahatsızlığı, dışarıda bir uyaran veya ses olmadan bireyin kulaklarında bir ses titreşimi algılaması durumudur. Bu problemi yaşayan birey dışında bu ses titreşimlerini duyan biri yoktur.
Söz konusu bu durum bireyde değişik özelliklerde, tonda görülebilmektedir. Her bireyde uğultu oluşumu karakteri farklı olmaktadır.
Alanında uzman sağlık bireyleri bu rahatsızlığı bir hastalık olarak görmezler. Kulakta oluşan bu durum birey için semptom olarak değerlendirilecektir.
1.Kulak uğuldaması?
Kulağın uğuldama hastalığı, dışarı bir ortamda bir uyaran veya ses olmadığı durumlarda bireyin kulağında oluşan sestir. Bu sorunu yaşamakta olan birey dışında bu ses dalgalarını duyan herhangi biri yoktur.
Bu rahatsızlık her bireyde değişik tonda ve özelliklerde görülebilmektedir. Her bireyde kulak uğuldaması oluşumu karakteri değişik olabilmektedir.
Alanında uzman sağlık bireyleri bu problemi bir hastalık olarak görmezler. Kulakta oluşmakta olan bu durum bireyler için semptom olarak değerlendirilmektedir.
2.Kulak uğultusu neden olur?
Kulağın içinde oluşan uğultu ya da kulağın çınlaması kulağın kendisi ile ilgili bazı rahatsızlıklardan, nörolojik hastalıklardan, tansiyon rahatsızlığından, kansızlıktan, şeker hastalığından, yüksek kolesterol gibi bazı sistemik rahatsızlıklar sonucu oluşabilmektedir.
3.Kulak uğultusuna ne iyi gelir?
Özellikle kulak uğultusunun ve çınlamasının azaltılmasına yönelik kan basıncının kontrolü, yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan korunma, tuzlu yiyecek ve içeceklerden uzak durma, sigara, kahve, kola tüketiminden kaçınma, egzersiz yapmak gibi eylemler kulak uğultusu ve çınlamasına ne iyi gelir sorusuna verilecek en iyi cevaplar arasında yer almaktadır.
4.Kulak uğultusu nasıl geçer?
3.üncü sorudaki cevapları yerine getirerek kulağınızda bulunan rahatsızlıkları geçirmesine yardımcı olacaktır. Tam tanı ve tedavi için kesinlikle sağlık kuruluşundan randevu alarak kulak muayenesi yaptırmalısınız!
Kulak şişmesi?
Orta kulak enfeksiyonu veya otitis media, kulak zarının arkasında sıvının birikmesi, orta kulak içerisinde kızarıklık, ağrı ve şişme ile seyreden bir iltihaplanmadır. Orta kulak enfeksiyonuna bağlı olması ile birlikte görülmekte olan en önemli belirti ise kulakta ağrının oluşmasıdır. Diğer önem arz eden semptomlar ise orta kulak içerisinde şişlik ve kızarıklık oluşmasıdır.
1.Kulak şişliği?
Otitis media veya orta kulak enfeksiyonu kulak zarının arka tarafında sıvı birikimi, orta kulak içerisinde kızarıklık, ağrı ve şişme ile seyretmekte olan bir enfeksiyondur.
Orta kulak enfeksiyonuna bağlı olduğunda görülen en önemli belirti kulakların ağrımasıdır. Diğer önemli semptomlara örnek verecek olursak kulakta şişlik ve kızarıklık oluşmasıdır.
2.Kulak yanında şişlik?
Parotis bezi kulak altında ve önüne yerleşen bir bezdir. Bu tümörler bu bölümde kitle, büyüme, şişlik olarak kendini göstermektedir. Yani kulak memesi altında veya kulak önünde uzun süre boyunca var olan kitlenin büyüme biçimiyle kendisini belli etmektedir.
3.Kulak arkasında şişlik?
Kulakların arka tarafında bulunan nodüller oldukça rahatsız edici olabilmektedir. Kulak arkası şişlik nedeni iltihaplanma olabileceği gibi ilaç tedavisine gerek duyulabilmektedir. Genel anlamda kulak arkası şişlik problemi çok az durumlarda tehlike arz etmektedir. Kulak arkasında oluşan şişliğin sebepleri şunlardır:
Akne vulgaris,
Sebase kistler,
Lipom,
Kulak ve boğaz enfeksiyonlarına sekonder,
Mastoiditler,
Apse,
Orta kulak iltihabı,
Enfeksiyon.
4.Kulak şişliğine ne iyi gelir?
Burada uygulanacak doğal yöntem kesin tedavi değildir ve her bireyde farklı komplikasyona neden olabilmektedir. Önerimiz sağlık merkezi kuruluşumuzda tedavi yaptırmanızdır.
Enfeksiyon durumunda 1-2 diş sarımsağı ezerek suyunu kulağınıza damlatabilirsiniz. Dış kulak yolu enfeksiyonunda bir diğer etkili tedavi yöntemi ise soğan suyudur.
Soğan benzer olarak sarımsak gibi çok güçlü antibiyotiktir. Enfeksiyon durumunda çiğ soğan suyunu kulaklarınıza bir kaç damla damlatarak kulak dışına çıkan suyu pamuk yardımı ile temizleyin!
Kulak iltihabı nedir?
Kulak iltihabı 3 bölgede gerçekleşmektedir. Bu bölgeler iç kulak, orta kulak ve dış kulak enfeksiyonu olarak isimlendirilmektedir. Orta kulakta kızarıklık, kulak zarı arkasında sıvı birikmesi, ağrı ve şişme gibi rahatsızlıklara neden olan enfeksiyondur.
Kulak iltihabının var olup olmadığını sağlık kuruluşuna randevu alarak kulaklarınızı muayene ettirerek öğrenebilirsiniz. Sağlık kuruluşu personelleri muayene sonrası kulak iltihabınızın hangi bölgede olduğu hakkında size bilgi verecektir.
1.Kulak iltihabı belirtileri nelerdir?
Kulak iltihabı belirtilerini sizler için açıkladık başlıca belirtiler şunlardır:
Kulakta akıntı: kulak zarının delinmesi durumunda gözükmektedir.
İşitmede hafif azalma: İşitme kaybı efüzyonlu otitis media yada tutkal kulak olarak da bilinmekte olan durumun işareti olabilmektedir.
Denge sorunları,
Baş dönmesi,
Bireyin kendini hasta hissetmesi,
Halsizlik,
Yüksek ateş,
Kulak ağrısı
2.Kulak iltihabı çeşitleri nelerdir?
Genel anlamda kulak iltihabı üç bölüme ayrılmaktadır. Bu bölümler sırasıyla:
İç kulak enfeksiyonu,
Orta kulak iltihabı,
Dış kulak iltihabıdır.
3.Kulak iltihabına ne iyi gelir?
İlk önce kulak iltihabının hangi bölgede olduğu teşhis edilmelidir. Teşhis edildikten sonra sağlık kuruluşu size enfeksiyonu gidermek için tablet ilaç veya iğne uygulanması önerecektir.
Genel anlamda tablet ilaca göre iğne, vücutta hızlı emilim sağlayacağı için daha erken etki ederek enfeksiyonu tedavi edecektir. Enfeksiyonun giderilmesi için genellikle antibiyotik ilaçlar kullanılacaktır. Kulak ağrısı ve diğer kulak rahatsızlıklarından muzdaripseniz kesinlikle kulaklarınızı muayene ettirmelisiniz!
Kulak burun boğaz ankara?
Özel keçiören halk sağlık kabini olarak kulak burun boğaz ankara bölümleri hakkında bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
1.Kulak burun boğaz randevu?
Kurumumuzda kulaklarınızı kamera eşliğinde ücretsiz muayene ettirebilirsiniz. Kulaklarınızın durumuna göre sağlık personelleri size tedavi konusunda yardımcı olacaklardır.
Kulak enfeksiyonu?
Kulakta bulunan 3 bölgede oluşan iltihaplanmaya kulak enfeksiyonu denmektedir. Kulaklarınızdaki rahatsızlığın belirlenmesi için kesinlikle sağlık kuruluşunda muayene ettirmelisiniz!
1.Kulak enfeksiyonu neden olur?
Genel anlamda kulak enfeksiyonlarına sebep olan durum virüs ya da bakteridir. Bu iltihaplanma genellikle grip, alerji yada soğuk algınlığı gibi başka bir rahatsızlıktan ya da tıbbi sorundan kaynaklanabilmektedir. İltihaplanma burun kanallarının, boğaz ve östaki tüplerinin şişmesine ya da tıkanmasına neden olabilmektedir.
2.Kulak enfeksiyonu belirtileri
Genel anlamda kulak enfeksiyon belirtileri başlıca şunlardır:
Yüksek ateş
Kulak ağrısı
Birey kendini hasta hissetmesi
Halsizlik
Denge sorunları
Baş dönmesi
Kulak akıntısı
İşitme durumu azalması
3.Kulak enfeksiyonuna ne iyi gelir?
Kulak iltihaplanmasının en iyi tedavi yöntemi kesinlikle sağlık kuruluşu tarafından kontrol edilen kulaklara uygulanacak olan tedavi yöntemi ile belirlenmektedir. Kulak enfeksiyonunu geçici olarak gideren doğal yöntemler mevcut bunu kurum olarak pek önermemekteyiz. Çünkü her bireyde aynı şekilde tedavi yöntemi iyi gelecek anlamı taşımaz ve reaksiyon göstermeyebilir.