Tavsiyemiz
Filtreler
Hizmet Kategorileri
Sağlık
blog-image tavsiyemiz

Karbon Peeling Ne İşe Yarar? Faydaları Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Karbon Peeling Ne İşe Yarar? Faydaları Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

author
Fatih Esad Yakıcı
28/10/2024

Gözenek küçültme, leke tedavisi, cilt sıkılaştırma, sivilce izlerinin giderilmesi, cilt yenileme gibi faydalar sağlamak amacıyla yapılan bu cilt bakımını derinlemesine inceleyelim:

 

Karbon peeling denilince aklımıza yüz / cilt bakımı gelir. Aklımızda bu ifadelerin oluşmasının 2 türlü açıklaması bulunabilir. 1.’ si bu olayı zaten bildiğimiz ya da uyguladığımız için, 2.’si de bir yerlerden kulağımıza çalındığı için olabilir. Son zamanlara bir göz attığımızda, cilt ve yüzde oluşan problemlerin arttığını görmekteyiz. Bunun birçok sebebi olabilir. Stres, hızlı yaşam, kişisel bakım tarzı, imkanların kısıtlı olması vb. gibi bir sürü şey bulabiliriz. Şunu bilmeliyiz ki problemlerin artmaya başlaması ile birlikte çözüm yöntemleri de beraberinde gelir. Aslında çözümü biz bulmaya çalışırız. İşte yüzde oluşan deformasyonlara getirilen çözüm de karbon peeling uygulamasıdır. Bu yazımızda karbon peeling’e sizler için ışık tuttuk. Karbon peeling uygulamasını, artıları ve eksileri ile birlikte incelemeye başlayalım.

 



Karbon Peeling Nedir?

 

Karbon peeling denildiğinde aklımıza bir sürü şey geliyor. Bunun çok basit ve gereksiz olduğunu düşündüğümüz bile olabiliyor. Fakat bu olay, özel olarak hazırlanmış bir karbon karışımının yüzümüze sürülüp üzerine lazer uygulanmasıdır.

 

Lazer ile uygulanan bu tedavi yöntemine karşı bazı düşünceler mevcuttur. Olumlu ya da olumsuz olabilen bu fikirlerin oluşmasındaki ana faktör, yüz bölgesine lazer işlemi gerçekleştirilmesidir. Bu olayın fayda ve zararlarına geçmeden önceki bu başlık altında, karbon peeling in nasıl gerçekleştiğine değinmek faydalı olacaktır.

 

Cilt yenilenmesi ve cildimizde meydana gelen lekelerin tedavisinde kullanılan Q-switched Nd: YAG lazer teknolojisi, karbon karışımı ile birlikte kullanılıyor. Bu karbon karışımı aslında bir solüsyondur. Lazer uygulaması öncesinde, lazerin etkinliğini arttırmak amacıyla deriye karbon solüsyonu yaydırılır. Lazer öncesinde cildin bu solüsyonu iyice emmesi için ortalama 15-20 dk kadar beklenilir. Böylelikle karbon solüsyonu gözeneklerce iyice emilmiş olur. Artık cilt ve gözeneklerde, renk maddesi artışı sağlandığı için lazer işlemi daha etkili olmaya hazırdır.

 

Cildin tedavi sürecine bağlı olarak, bu uygulama 1 – 10 seans aralığında sürebiliyor. Bu seanslar ortalama 30 dk kadar uygulama buluyor. Bilinmelidir ki seanslar arasında en az 10 günlük bir süre olmalıdır.

 



Karbon Peeling Kullanımı Neye İyi Gelir?

 

Cilt sağlı işlemi olan karbon peeling in birçok hususta bizlere yardımcı olma amacı bulunuyor. Hemen her dönemde farklı şekillerde kendini gösterebilen cilt sorunlarına yine her dönemde çare olabiliyor. Karbon peeling in her dönemde uygulanabilirliği de onu cazip kılmaktadır. İşte bu uygulamanın iyi geldiği durumlar;

 

Cildin yağlanmasına

Genişleyen cilt gözeneklerine

Çil lekelerine

Yüzeydeki kırışıklıkların açılmasına

Tüylerin sarartılmasına (Görünmez kılmak için)

Yaşlanma önlemlerine ve yaşlılık belirtilerini yok etmeye(Anti-aging)

Sivilceleri yok etmeye yarar

Cilt renginde daha canlı ton ve sağlıklı görüntüye

Ciltte meydana gelen lekelere

Eskiden iz bırakmış olan sivilce lekelerine

 

Karbon Peeling Faydaları Nelerdir?

 

Günümüzde zararlarının olduğu tartışılan bu yöntem halen daha uygulama alanı buluyorsa, faydalarının da olduğu gerçeğini bize gösterir. İşte karbon peeling in bazı faydaları;

 

Cildin daha parlak görünmesini sağlar.

İğne (enjeksiyon) vb gibi ürünlerin cilde temas etmiyor oluşu, ağrı ve acı olmadan tedavi yöntemi sunmuş oluyor.

Cilt temizliği klasmanına bakıldığı zaman, diğer yöntemlere nazaran daha kalıcı sonuçları bulunduğu tespit edilmiştir.

Seansları kısa sürdüğü için tedavi sonrasında, normal yaşama devam edilebilir.

Uygulama seansları sonrasında kabuklanma ya da yaralanmalar görülmez.

Ciltteki ölü derilerden arınma sağlar.

Cildimizin gençlik kaynağı olan kolajen hormonunun salgılanmasını tetikler.

 

 

Karbon Peeling Zararları Nelerdir?

 

Karbon peeling yararlı bir amaç güdülerek yapılsa da her cildin buna uygun olmadığını belirtmek zorundayız. Bunu basit bir örnekle açıklayacak olursak; çok az yemek yese bile kilo alan insanın varolduğu gibi çok yese bile kilo almayan insanın varolduğunu biliyoruz. Yani bu bir metobolizma ve fiziksel bir özelliktir. Cilt de bünyemizin en dışını oluşturduğuna göre, tedavilerin her insana aynı yanıtı vermesi beklenemez.

 

Bu yüzden karbon peeling öncesinde cildinizin bu tedaviye uygunluğunu test ettirmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra belirtmeliyiz ki, araştırmalarımızda karbon peeling zararlarına çok rastlamadık. Peki karbon peeling in verdiği bazı zararlar nelerdir?

 

Uygulamanın amaçlarından birisi olan ölü derilerden arınma işlemi sonrasında, ciltte kısa süreli soyulmalar görülebilir.

Karbon peeling bilindiği gibi cildin yağ seviyeleri ile oynar. Bu sebeple uygulama sonrasında ciltte sivilce görülmesi mümkündür.

 

Karbon Peeling Ne Zaman Sonuç Vermeye Başlar?

 

Karbon peeling tedavisi ilk etapta 2 ya da 3 hafta sonrasında kendini göstermeye başlar. Cilt altı dokuların tedavi edilmesi için lazerle yapılan bu uygulamanın cildin görünür kısmında da etkisini göstermesi biraz zaman alabiliyor. Uygulamaların birbirini tekrar etmesi ile birlikte peeling etkisinin giderek arttığı farkedilebilir.

 

Karbon Peeling Uygulaması Kalıcı mıdır?

 

Derimiz, zamanın etkisine bağlı olarak eskiyen ve hormonal durumlardan olumsuz etkilenen bir yapıya sahiptir. Bu yüzden her işlem gibi, bu işleminde belli bir kalıcılık süresi bulunur. Uygulamanın etkisini kalıcı kılmak sadece, belirli aralıklarla karbon peeling yaptırmak ile mümkün olabilir. Ki bu hususta zarar görmemek için uzun vadede tek seans ya da 2 seans olarak yapılması tavsiye ediliyor.