Instagram telefon rehberinizde bulunan kişilerin sahip olduğu hesapları bulabilmek için rehber senkronizasyonu yaparak numaraların tamamını sunuculara kaydediyor. Bu sayede numarası sizde kayıtlı olan kişiler “Öneriler” kısmında sürekli olarak karşınıza çıkıyor. Her ne kadar kullanıcılar bu önerileri kapatmak için hesabıyla telefon numarası arasındaki senkronizasyonu kapatma yolunu tercih etse de ne yazık ki bu durum başarılı sonuçlar vermiyor. Biz de bu içeriğimizde kişi önerilerini görmemeniz için “Instagram’da Sunucudan Numara Silme ve Rehber Senkronizasyonu Kapatma” başlığı altında yapılması gerekenlerden bahsediyoruz.
Instagram Hesabını daha Efektif Kullan!
Instagram Sunucularına Kayıtlı Olan Kişi Listesini Temizleme
Instagram uygulamasını telefonunuza yüklediğinizde bir kere bile hesabınıza giriş yapmış olsanız dahi “Rehber Senkronizasyonu” işlemi doğrudan gerçekleşecektir. Bu hataya düştüğünüzü düşünüyorsanız aşağıdaki işlem adımlarını uygulayarak rehberinizi doğrudan uygulama sunucularından temizleyebilirsiniz.
NOT: Instagram’da yer alan telefon numaralarını sunucudan temizleme işlemi ne yazık ki mobil cihazlardan gerçekleştirilmiyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için bilgisayara ihtiyacınız olacaktır.
-
“Instagram İnternet Sitesi” sayfasına giriş yapın.
-
“Profil Resmi” simgesine tıklayın.
-
“Ayarlar” butonuna basın.
-
Ayarlar
-
“Kişileri Yönet” kategorisine girin.
-
Kişileri Yönet
-
“Tümünü Sil” butonuna dokunun.
Bu işlem adımlarının ardından telefon rehberinizdeki kişilerin sunucuya kaydedilmesi engellenecek ve kaydedilen numaralar tamamıyla sunuculardan temizlenecektir. Bu işlemleri uygulamadan önce mobil cihazınızdan “Instagram” uygulamasına giriş yaparak “Rehber Senkronizasyonu” özelliğinin devre dışı bırakıldığından emin olmanız gerektiğini unutmayın.
O halde bir diğer işlem olarak “Rehber Senkronizasyonu” özelliğinin nasıl kapatıldığından bahsedelim.
Instagram’da Rehber Senkronizasyonu Kapatma
Instagram profilinizle cep telefonu numaranızı eşleştirdiyseniz “Rehber Senkronizasyonu” otomatik olarak gerçekleşecektir. Bu sebeple artık “Önerilenler” bölümünde cihazınızda numarası kayıtlı olan tüm kişilerin sahip olduğu hesaplar görülmeye başlayacaktır. Bu duruma engel olmak için aşağıdaki adımları uygulayarak senkronizasyon özelliğini pasif hale getirmelisiniz.
-
“Instagram” uygulamasına giriş yapın.
-
“Profil Resmi” simgesine tıklayıp profilinize ulaşın.
-
“Üç Çizgi” simgesine basıp açılır sekmeden “Ayarlar” bölümüne girin.
-
Üç Çizgi > Ayarlar
-
“Hesap > Rehber Senkronizasyonu” yolunu takip edin.
-
Rehber Senkronizasyonu
-
“Rehberi Bağla” butonunu pasif hale getirin.
Bu adımların ardından Instagram hesabınız ve cep telefonunuz arasındaki eşleştirme iptal edilecek ve artık telefonunuzda kayıtlı olan numaraların profillerini sosyal medyada öneri olarak görmek zorunda kalmayacaksınız. Senkronizasyon işlemini sonlandırdıktan sonra sunucudan numara silmeyi unutmamalısınız.
Bu içeriğimizde gerekli işlemlerin nasıl gerçekleştirildiğiyle alakalı detaylı bilgiler sunarak takip edilmesi gereken adımlardan bahsettik. Herhangi bir sorunuz olması halinde aşağıdaki yorum bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Instagram'da sunucudan numara silme işlemi nasıl yapılır?
Instagram'da sunucudan numara silmek için, uygulamanın ayarlar bölümüne gidin. 'Gizlilik' sekmesine tıklayın ve ardından 'Bağlı Hesaplar' kısmından numaranızı kaldırabilirsiniz.
Rehber senkronizasyonunu Instagram'da nasıl kapatabilirim?
Rehber senkronizasyonunu kapatmak için, Instagram uygulamasında 'Ayarlar' bölümüne gidin. 'Gizlilik' sekmesine tıklayın ve 'Rehber Senkronizasyonu' seçeneğini kapatın.
Instagram rehber senkronizasyonu ne işe yarar?
Instagram rehber senkronizasyonu, telefon rehberinizdeki kişileri Instagram'da bulmanıza yardımcı olur. Ancak, bu özelliği kapatarak gizliliğinizi artırabilirsiniz.
Numara silme işlemi sonrası rehberim etkilenir mi?
Evet, Instagram'dan numaranızı sildiğinizde, bu numara rehberinizdeki senkronizasyonu etkileyebilir. Ancak, rehberinizdeki diğer bilgiler etkilenmez.