Hemşirelik Bölümü Hakkında Bilgiler
Hemşirelik Bölümü Hakkında Bilgiler
Hemşirelik Bölümü Hakkında Bilgiler adlı makaleyi okuduktan sonra diğer meslekler hakkında bilgi almak isterseniz anasayfamızdan meslekler adlı sayfamızı kontrol edebilir yada sağ üst köşeden istediğiniz mesleği yazıp araştırabilirsiniz.
Hemşirelik Bölümü’nün Amacı
Birey, aile ve toplum sağlığının korunması, hastalık halinde, hekim tarafından saptanan tedavinin uygulanması, hasta bakımının planlanması ve örgütlenmesi ve uygulanması ile ilgili hizmetler yürütecek sağlık personelini yetiştirmek ve bu alanda araştırma yapmak bu bölümün esaslarındandır.
Hemşirelik Bölümünde Okutulan Dersler
Eğitim süresi 4 yıl olan Hemşirelik Bölümü; önlisans ve lisans olmak üzere iki aşamada eğitim yapılır. Önlisansı başarıyla bitirenler lisansa geçmek için öngörülen koşulları yerine getirdikleri taktirde lisans programının üçüncü ve dördüncü yıllarına devam edebilirler.
Eğitim programı, birbirine bağlı temel tıp bilimleri, fen ve sosyal bilimler, mesleki bilimler, hemşirelikte yönetim, hemşirelikte öğretim gibi temel araştırma derslerini ve bu derslerin uygulamalarını kapsar. Derslerin eğitim ve yaz dönemindeki klinik uygulama ve stajları öğretim elemanlarının denetiminde yaptırılır.
Hemşirelik Bölümü için Gereken Nitelikler
Sağlık kuruluşlarında hemşirelik alanlarında çalışmak isteyenlerin bedence sağlıklı, insanlarla iyi iletişim kurabilen, uyanık, sabırlı, dürüst, hoşgörülü, soğukkanlı, sorumluluk duygusuna sahip ve insanlara, özellikle sağlığını kaybetmiş insanlara yardım etmekten mutluluk duyan kimseler olmaları ve mesleği sevmeleri gerekir.
Kısacası İnsani Değerleri Yüksek olan bireyler olmaları gerekiyor.
Hemşirelik Bölümü Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Hemşirelik Bölümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmiş öğrencilere “Uzman Hemşire” unvanı verilir. Uzman hemşireler, tedavi edici hizmetler ve koruyucu sağlık hizmetleri alanlarında görev yapmalarının yanı sıra tedavi edici , bireyi fizyolojik, psikolojik ve sosyal bir bütün olarak ele alır ve bakım verir.
Bu bakımı verirken solunum, beslenme, boşaltım, hareket ve uygun pozisyon, uyku, dinlenme, uygun giyim, beden ısısı, temizlik gibi temel insan ihtiyaçlarını dikkate alır ve uygulama yapar, hasta için öngörülen tedavileri uygular, takip eder, hastayı gözler, yazılı rapor tutar.