Tavsiyemiz
Filtreler
Hizmet Kategorileri
Sağlık
blog-image tavsiyemiz

Hemen Çıkma Oranı Nedir ve Nasıl Düşürülür

Hemen Çıkma Oranı Nedir ve Nasıl Düşürülür

author
Ali Osman Kartal
30/10/2024

Web siteniz varsa hemen çıkma oranı kelimesinin ne anlama geldiğini biliyorsunuzdur. Bilmeyenler ve web sitesi işine yeni soyunanlar için bu terimin anlamını açıklayalım. Hemen çıkma oranı, Google Analytics’de web sitenizin analizini yaparken karşılaşacağınız bir kavramdır; ziyaretçilerinizin sitenize geldiği zaman sitenizde ne kadar vakit gösterdiğinin bir kanıtıdır.

Hemen çıkma oranı, örneğin; sitenize gelen ziyaretçiler sitenizde ne kadar süre duruyor, sitenizi hemen terk mi ediyorlar yoksa uzun bir süre vakit mi geçiriyorlar gibi soruların cevabını bulabileceğiniz bir analizdir.

Ziyaretçileriniz, sitenizden hemen çıkıyor ise bu değer yüksek çıkacaktır. Yani, bu değer ne kadar düşük olması web siteniz için o kadar iyi bir durumdur. Bu nedenle, bugünkü yazımızda sizlere hemen çıkma oranı düşürme yöntemlerini anlatacağız.

 



Hemen Çıkma Oranı Düşürme Yolları

 

Sitenizi Hızlı Hale Getirin

 

Bir ziyaretçinin sitenizde kalmasını istiyorsanız en çok dikkat edeceğiniz konu sitenizin hızlı olmasıdır. Çünkü, bir site ne kadar yavaşsa ziyaretçi oranı da o kadar azdır. Eğer, ziyaretçileriniz sitenize geldiğinde, sitenizin yavaş olduğunu görürse sıkılıp sitenizden hızla uzaklaşacaktır. Bunun sonucunda hemen çıkma oranı oldukça artacaktır. Bu oranın azalmasını istiyorsanız sitenizin oldukça hızlı olması gerekmektedir.

 

Dış Linkleri Yeni Sekmede Açın

 

Yazı içerisinde verdiğiniz linke tıklandığında linkiniz yeni sekmede açılmalı. Verdiğiniz her link tabi ki de farklı bir kaynaktan olabilir ve bu linke tıklandığında yeni bir sekmede açılmıyorsa doğal olarak sitenizde bulunan ziyaretçileriniz sitenizden ayrılmış olacaktır. Bunun önüne geçmek için başka kaynaklarda vereceğiniz linkleri yeni sekmede açılacak şekilde ayarlayın. Geçmiş zamandaki yazılarınızda böyle bir işlem yaptıysanız bunu düzeltmenizi öneririz. Siteniz hariçinde farklı bir kaynağa yönlendirme yapıyorsanız bu her zaman yeni sekmede açılmalıdır.

 

Yazılarınız Arasında Geçiş Yapın

 

Siteniz için birbiri ile ilişkili makalelerinize atıf yaparak geçiş oluşturailirsiniz. Yazınızın içerisinde “Daha fazla bilgi almak isteyenler X konulu makalemizi okuyabilir” diyerek bir başka konuya link geçişi sağlayabilirsiniz. Bu şekilde ziyaretçileriniz diğer konu hakkında yazdıklarınızı merak edecek ve sitenizde daha fazla zaman geçirmiş olacaktır.

 



Sitenizde Benzer Yazılara Yer Verin

 

Sitenizde bir yazı paylaştığınızda bu yazının sol panelinde veya sağ panelinde daha önce yazmış olduğunuz benzer makaleleri yayınlayın. Böylece, ziyaretçileriniz makalelerinizi okurken diğer benzer içeriklerinize de göz gezdirmek isteyebilirler ve böylece sitenizde vakit geçirme oranı artar. Örnek olarak bu yazının sonunda ilgili yazılar adında bir bölüm bulunmakta sizde yazılarınızın bulunduğu sayfalara böyle bir bölüm oluşturabilir veya kullandığınız tasarımda böyle bir özellik bulunuyorsa bunu aktif edebilirsiniz.


Akıcı ve Uzunluğu Yerinde Makaleler Yayınlayın

 

Sıkıcı makaleleri kimse okumaz ve anında sitenizi terk eder. Bu nedenle, konularınız oldukça dikkat çekici ve akıcı bir dilde yazılmış olmalı. Yazdığınızın makaleyi yayınlamadan ziyaretçi gözüyle okumanız ve görseller ile zenginleştirmenizi tavsiye ederim. Çünkü okuyan kişi, diğer bir cümleye geçerken adeta can atmalı. Ayrıca, çok kısa yazıları tercih etmeyeceğiniz gibi çok da uzun yazıları tercih etmemelisiniz. Ne kadar yerinde yazılar yazarsanız ziyaretçileriniz o kadar sitenizden memnun kalacaktır.